Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Στο μικροσκόπιο 200 μεγαλοκαταθέτες της UBS στην Αθήνα για αδήλωτα ποσά
Στο μικροσκόπιο 200 μεγαλοκαταθέτες της UBS στην Αθήνα για αδήλωτα ποσά

Στο μικροσκόπιο 200 μεγαλοκαταθέτες της UBS στην Αθήνα για αδήλωτα ποσά

Στο αδήλωτο χρήμα των μεγαλοκαταθετών -σε λογαριασμούς και εξωχώριες εταιρείες- που βρίσκονται στη λίστα που απέστειλαν πρόσφατα στη χ μας οι γερμανικές αρχές, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της ελβετικής ς UBS στην .

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με απόλυτη μυστικότητα είχε ως σύμφωνα με πληροφορίες, να ταυτοποιηθούν με τους λογαριασμούς της λίστας, γνωστής ως λίστα Βεστφαλίας-Ρηνανίας, περί τους 200 με σημαντικά χρηματικά ποσά που ξεκινούν από 1,5 εκατ. ευρώ και φθάνουν ώς τα 12 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα έγινε με εντολή του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου, από κλιμάκιο εισαγγελικών λειτουργών, στο οποίο μετείχαν ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης και οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας.

Οι εισαγγελείς πήραν από το υπο της ελβετικής ς που εδρεύει στην σκληρούς δίσκους υπολογιστών, αρχεία με στοιχεία καταθετών και κινήσεις των λογαριασμών τους, τα οποία και επεξεργάζονται σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι με χρηματικά ποσά αδήλωτα, αφορολόγητα και ενδεχομένως «μαύρο» χρήμα.

Οι εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών που ρίχνουν μεγάλο βάρος στις έρευνες των καταθετών της λίστας Βεστφαλίας-Ρηνανίας αλλά και σε άλλες λίστες που έχουν στα χέρια τους, είναι πώς θα μπορέσουν, σε σύντομο χρόνο, να εισπραχθούν για το ελληνικό Δημόσιο περί τα 2 δισ. ευρώ από φόρους και .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση