Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στο μέλλον παραπέμπονται οι αλλαγές στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής
Στο μέλλον παραπέμπονται οι αλλαγές στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής

Στο μέλλον παραπέμπονται οι αλλαγές στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής

Στο πρπέμπονται τόσο οι αναγκαίες αλλαγές στις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής που συνομολογείται πως είναι αναγκαίες για την αναβάθμιση του νομοθετικού και ελεγκτικού υ της εθνικής αροσωπείας, όσο και η εφαρμογή επιμέρους αλλαγών, όσον αφορά τους μετακλητούς συνεργάτες πρώην πρωθυπουργών και Προέδρων του Κοινοβουλίου.

Αυτό διεφάνη από την αποψινή συζήτηση στην Ολομέλεια, σε μια σύντομη δπεραιωτικού χαρακτήρα διαδικασία, αντικείμενο της οποίας ήταν ακριβώς οι περιορισμένου εύρους προαναφερθείσες αλλαγές.

Αν και σχεδόν όλες οι πτέρυγες της Βουλής υπογράμμισαν την αναγκαιότητα μεγάλων μεταρρυθμίσεων, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του βουλευτή, η προώθησή τους αποφασίστηκε να αφεθεί γι' αργότερα. της Βουλής κ. Ν. προανήγγειλε για τους επόμενους μήνες σειρά σταδιακών αλλαγών.

Παρουσιάζοντας τις σημερινές, στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο σύμφωνα με το οποίο σε βάθος χρόνου θα μειωθεί ο αριθμός των μετακλητών που απασχολούνται στα γραφείων των πρώην.  Στόχος της σχετικής ρύθμισης είναι να διαθέτουν έναν μετακλητό την περίοδο μετά από τις επόμενες βουλευτικές . Θα εξακολουθούν να έχουν, ωστόσο, έως τρεις υπαλλήλους της Βουλής και ως τέσσερις αστυνομικούς από τη Φρουρά της Βουλής. Κατά δήλωση του κ. Βούτση, αυτές οι αλλαγές θα σημάνουν κατά περίπου 40 του όλου αριθμού των μετακλητών (είναι, περίπου, 130).

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση