Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στο Μαξίμου ο 11χρονος Αμίρ – μία ελληνική σημαία του δώρισε ο πρωθυπουργός
Στο Μαξίμου ο 11χρονος Αμίρ – μία ελληνική σημαία του δώρισε ο πρωθυπουργός

Στο Μαξίμου ο 11χρονος Αμίρ – μία ελληνική σημαία του δώρισε ο πρωθυπουργός

Στο Μέγαρο βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 11χρονος Αμίρ, ο ής από το που κληρώθηκε σημαιο στο σχολείο του για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης μαζί με την οικογένειά του, στο του, στη Δάφνη.

Ο πρωθυπουργός επεφύλασσε ένα δώρο-έκπληξη για τον μικρό Αμίρ με έντονη συμβολική σημασία. Το δώρο αυτό ήταν η ελληνική σημαία, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει ότι «μιας και δεν σου δώσανε την ελληνική σημαία, θα σου κάνω εγώ μια δώρο». Όπως έγραψε μάλιστα λίγο αργότερα στο λογαριασμό του στο Τwitter, «κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας».

«Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο, επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην όλα τα παιδιά απολαμβάνουν και ασφάλεια, εγγυημένη από την και την αλληλεγγύη του λαού μας», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση