Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στο Μαξίμου το αφεντικό της COSCO για την υπογραφή της πώλησης του ΟΛΠ
Στο Μαξίμου το αφεντικό της COSCO για την υπογραφή της πώλησης του ΟΛΠ

Στο Μαξίμου το αφεντικό της COSCO για την υπογραφή της πώλησης του ΟΛΠ

Προυσί του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπογράφεται σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι στο Μέγαρο η συμφωνία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Α.Ε. στην Cosco

Σε μια ένδειξη της σημασίας που αποδίδει το Πεκίνο στην εξαγορά, την υπογραφή στη συμφωνία θα βάλει για λογαριασμό του αγοραστή ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του μητρικού ομίλου China Cosco Shipping Corporation Limited, Xu Lirong. Το νούμερο ένα δηλαδή του πρόσφατα συγκροτηθέντος, από την συγχώνευση της Cosco και της China Shipping, ομίλου αλλά και επιτρόπου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Αντισυμβαλλόμενο είναι το ΤΑΙΠΕΔ δια του προέδρου του Στέργιου Πιτσιόρλα ενώ η παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού αλλά και του κινέζου πρέσβη στην υπογραφή αλλά και στην σχετική τελετή που θα ακολουθήσει στις 12:30 στο Ζάππειο είναι ενδεικτικές του υψηλού προφίλ που επέλεξε η για την πρώτη μεγάλη ιδιωτικο που ολοκληρώνει στην θητεία της .

Η υπογραφή της συμφωνίας έρχεται πάντως δύο χρόνια σχεδόν μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού και ένα χρόνο ακριβώς μετά την του αντιπροέδρου της ς Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο Πεκίνο όπου και είχαν δεσμευτεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και σε συνέχεια σχετικών δεσμεύσεων του πρωθυπουργού προς τον κινέζο ομόλογό του.

Να σημειωθεί πως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί και η πραγματο επίσημης ς του πρωθυπουργού στο Πεκίνο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση