Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στο Μάτι Τσίπρας και Σπίρτζης
Στο Μάτι Τσίπρας και Σπίρτζης

Στο Μάτι Τσίπρας και Σπίρτζης

Ο πρωθυπουργός, , επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τις στο Μάτι, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε δίωρη με εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών των κατοίκων, με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις πυρκαγιές.

Κατά τη διάρκεια της ς, συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης της δέσμης μέτρων που είχαν εξαγγελθεί από το καλοκαίρι για τους πληγέντες, την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στον οικιστικό ιστό, καθώς και για λύσεις σε όποια νέα προβλήματα ανακύπτουν.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων ότι σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των ζημιών, η σήμερα κατέθεσε στη , προκειμένου να καθοριστούν οι περιορισμοί δόμησης και αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων, που θα επιτρέψουν να επισκευάζονται ή να ανεγείρονται νέα κτήρια, χωρίς να εμποδίζεται η απρόσκοπτη διαδικασία σχεδιασμού και ς του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της περιοχής Μάτι.

Με τη θεσμοθέτηση των σχετικών διατάξεων της ς ξεκινά και η διαδικασία αποκατάστασης των κτηρίων όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου , αφού υπάρχει ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για τον τρόπο αποκατάστασής τους, σε περιοχές που συντρέχουν χρόνιες παθογένειες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση