Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στο λιμάνι της Τζιας προσάραξε πλοίο από την Τουρκία με 193 πρόσφυγες και μετανάστες (βίντεο)
Στο λιμάνι της Τζιας προσάραξε πλοίο από την Τουρκία με 193 πρόσφυγες και μετανάστες (βίντεο)

Στο λιμάνι της Τζιας προσάραξε πλοίο από την Τουρκία με 193 πρόσφυγες και μετανάστες (βίντεο)

Φορτηγό πλοίο που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της ς με 193 μετανάστες και , προσάραξε τα ξημερώματα έξω από τον λιμενοβραχιόνα της ς.

Οι μετανάστες και μπόρεσαν και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του νησιού και είναι όλοι καλά στην υγεία τους ενώ φιλοξενούνται προσωρινά σε παλιό ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κατευθυνόταν προς την Ιταλία, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή αναγκάστηκε να προσαράξει στο νησί.

Μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνονται λίγα παιδιά και δύο σε κατάσταση ς, ενώ τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας.

Πηγές από το λιμενικό σώμα, αναφέρουν ότι μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων οι τρεις είναι οι .

Κλιμάκιο του λιμενικού σώματος, αποτελούμενο από 10 άτομα, αναμένεται να μεταβεί σήμερα με ελικόπτερο στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο, αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το πλοίο, ενώ στελέχη του λιμενικού το χαρακτηρίζουν ως πλοίο μίας χρήσεως που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση