Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Στο κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας η Ελλάδα – Κάλεσμα Πάιατ σε Αμερικανούς τουρίστες
Στο κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας η Ελλάδα – Κάλεσμα Πάιατ σε Αμερικανούς τουρίστες

Στο κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας η Ελλάδα – Κάλεσμα Πάιατ σε Αμερικανούς τουρίστες

Με αφορμή την αλλαγή των στο σύστημα αξιολόγησης του επιπέδου σφαλείας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, ο Αμερικανός πρέσβης, , σχολίασε στον προσωπικό του ιστότοπο στο Twitter ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας, ενώ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να ταξιδέψουν στην χώρα μας.

«Ανυπομονώ να δω ακόμα περισσότερους Αμερικανούς στην Ελλάδα το επερχόμενο έτος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ. «Οι Αμερικανοί πρέπει να αρχίσουν να φτιάχνουν τις βαλίτσες τους για να έρθουν», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, το νέο Συμβουλευτικό Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα του , εξέδωσε σήμερα στην οποία αναφέρεται ότι στο νέο σύστημα αξιολόγησης, ο κινδύνος ασφαλείας θα αποτυπώνεται σε 1 εώς 4. Το νέο πρόγραμμα αντικαθιστά τις καθιερωμένες προειδοποιήσεις ταξιδιών και τις έκτακτες ταξιδιωτικές ενημερώσεις, και σκοπό έχει να παρέχει στους Αμερικανούς σαφείς, έγκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες για την κατάσταση ασφάλειας παγκοσμίως.

Βάσει της νέας κλίμακας, η χώρα μας κατατάσσεται στο επίπεδο ένα, όπου βρίσκονται χώρες για τις οποίες συστήνονται οι κανονικές προφυλάξεις για τους .

Για τις χώρες στο επίπεδο 2, συστήνεται αυξημένη προφύλαξη, στο 3, θα κατατάσσονται χώρες για τις οποίες συστήνεται η επανεξέταση του ταξιδιού και στο τέταρτο, για τα οποία συστήνεται να μην ταξιδέψουν. Πέρα από την κατάταξη των χωρών στα τέσσερα επίπεδα ασφάλειας, θα δίνεται παράλληλα μια περιγραφή των κινδύνων και των τρόπων δράσης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση