Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Στο έλεος των πλημμυρών οι Σέρρες
Στο έλεος των πλημμυρών οι Σέρρες

Στο έλεος των πλημμυρών οι Σέρρες

Ασυγκράτητα είναι  τα ορμητικά του Στρυμόνα, που πλημμυρίζουν το ένα μετά το άλλο τα χωράφια στον νοτιοανατολικό κάμπο των Σερρών.Οι δήμοι Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, . Ζίχνης και Αμφίπολης συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους από τις καταστροφικές .
Μέχρι αυτή την , σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βισαλτίας Γιώργο Μαυρίδη, περισσότερα από 25.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει σε Αχινό, Ίβηρα και Μαυροθάλασσα, αφού τα αναχώματα στο Πατρίκι και τον Αχινό δεν άντεξαν την πίεση του νερού και έσπασαν. Η πρόσβαση στην κτηνοτροφική μονάδα στον Αχινό είναι εφικτή μόνο με βάρκα.
Στο δήμο Βισαλτίας όπου το ανάχωμα του Ψυχικού έσπασε και το ανάχωμα στο Πεθελινό είναι σπασμένο σε δύο σημεία παραμένει ο , η Υπηρεσία και αστυνομική δύναμη, για να αποτρέψουν τη διέλευση αγροτών από πρώην αγροτικούς δρόμους, ενώ τα του παραποτάμου Μπέλιτσας που εισβάλλουν με δύναμη στον Στρυμόνα απειλούν κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στο Παραλίμνιο με 300 ζώα.

Πηγή: koutipandoras.gr 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση