Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Στο εδώλιο έξι άτομα για την υπόθεση Καρούζου
Στο εδώλιο έξι άτομα για την υπόθεση Καρούζου

Στο εδώλιο έξι άτομα για την υπόθεση Καρούζου

Συνολικά έξι άτομα παραπέμπονται σε για την υπόθεση με το σκάνδαλο των ακινήτων με κεντρικό πρόσωπο τον άλλοτε μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο.

Συγκεκριμένα με το υπ. αριθμ. 1372/2015 του Συμβουλίου Εφετών  παραπέμπονται να δικαστούν ο μεγαλοκατασκευαστής  και έγκλειστος στις φυλακές, Ιωάννης  Καρούζος, η πρώην σύζυγός του, Ρεβέκα Σκαφτούρα, και άλλα τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Κατά περίπτωση  τα που τους αποδίδονται είναι: νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και  έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που υιοθετεί πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο Ι. Καρούζος και η Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα, προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή.

Με το ίδιο απαλλάσσονται για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια  και  οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα και η της, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση