Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στο εδώλιο 32 για την υπόθεση των υποβρυχίων
Στο εδώλιο 32 για την υπόθεση των υποβρυχίων

Στο εδώλιο 32 για την υπόθεση των υποβρυχίων

Συνολικά 32 άτομα οδηγούνται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση ς μαύρου χρήματος, κατά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων κατά την περίοδο που υπουργός ς ήταν ο Άκης .

Με το βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε μεταξύ άλλων τον εφοπλιστή Μιχαήλ Ματαντό, τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής ς Αντώνη Κάντα, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνη Λυγινό, τον έμπορο όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου, το νομικό Σπύρο Μεταξά, τους άλλοτε στενούς συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο και Παύλο Νικολαΐδη, τον πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ, τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Σπύρο Τραυλό, τον άλλοτε συνεργάτη του Μ. Ματαντού, Αντώνη Χάγια, καθώς και τον Γιώργο Νικολάου.

Πρόκειται για τη μεγάλη δικογραφία που είχε μπει στο «μικροσκόπιο» της ανάκρισης πριν από περίπου δύο χρόνια και απέκτησε δυναμική μετά την απολογία-ποταμό του Αντώνη Κάντα, άλλοτε στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί ήδη σε πολυετή κάθειρξή για δωροδοκία κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στο βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην επίμαχη σύμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη γερμανική HDW-Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που προκύπτει να πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή της.

Κατά τους δικαστές, οι 32 που θα παραπέμπονται σε θα πρέπει, κατά περίπτωση, να λογοδοτήσουν για κατηγορίες που αφορούν πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμος εσόδων από δραστηριότητα. Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη και τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά την των ανακριτών Διαφθοράς Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλου, οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε και απόκρυψη ποσού, που φαίνεται να ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πηγή: koutipandoras

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση