Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στο αυτόφωρο ο χειριστής του ταχύπλοου
Στο αυτόφωρο ο χειριστής του ταχύπλοου

Στο αυτόφωρο ο χειριστής του ταχύπλοου

Κάτω πό έντονες ποδοκιμασίες από συγγενείς θυμάτων έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά ο 77χρονος χειριστής του υ, που προκάλεσε την Τρίτη το ναυτικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς και 17 τραυματίες. O χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου απέδωσε το δυστύχημα σε στιγμιαία απροσεξία.

Οι συγγενείς επιτέθηκαν φραστικά ενώ πέταξαν και αντικείμενα στον κατηγορούμενο μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του ΚΑΤ που εκδόθηκε την Τετάρτη το πρωί η 29χρονη Ουκρανή, που είχε υποστεί μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό κάτω άκρο, κατά το ναυτικό δυστύχημα υποβλήθηκε την Τρίτη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν το πόδι της είναι βιώσιμο και η κατάσταση της ασθενούς σταθερή.

Η 29χρονη υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα.

«Έτρεχε πάρα πολύ λένε».

Ο του μοιραίου ταχύπλοου είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα την ώρα του δυστυχήματος σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επικαλέστηκε την Τετάρτη στον ο δήμαρχος ς Δημήτρης Μούρτζης. «Έτρεχε πάρα πολύ λένε» είπε, επισημαίνοντας ότι την ώρα του δυστυχήματος δεν υπήρχε κανένα καιρικό πρόβλημα. «Υπήρχε ορατότητα, δεν υπήρχε κυματισμός, είναι ανεξήγητο, απίστευτο ό,τι συνέβη σε μια απόσταση που δεν απέχει ούτε 1 μίλι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρτζής.

Όπως τόνισε, το που έκανε το μικρό τουριστικό , είναι ένα ρουτίνας. «Έχει συγκλονιστεί όλο το νησί όλη η Ελλάδα, δεν το πιστεύει κανένας» είπε.

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τέτοιο περιστατικό, μας προβληματίζει πώς έγινε» τόνισε δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι από την Τετάρτη διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια στην περιοχή.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει από τις 10.30 τη νεκροτομή στα δύο πρώτα της τραγωδίας. Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το απόγευμα ή αύριο το πρωί και ο κ. Μπογιόκας θα αποφανθεί για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση