Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στο 1,6% από 2,1% χαμηλώνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη η Ε.Ε.
Στο 1,6% από 2,1% χαμηλώνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη η Ε.Ε.

Στο 1,6% από 2,1% χαμηλώνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη η Ε.Ε.

Κτά μισή ποσοστιία μονάδα χαμήλωσε την εκτίμησή της για την φέτος στην η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις φθινοπωρινές της προβλέψεις, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθεί στο 1,6%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψής της, την άνοιξη, για 2,1%.

Στο 1,6%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψής του για 1,8%, χαμήλωσε τον πήχυ των εκτιμήσεών του για την φέτος και το υπουργείο Οικονομικών, με πρόσφατο υπηρεσιακό έγγραφό του, που κοινοποίησε στις Βρυξέλλες.

Ενα χρόνο πριν, στον προϋπολογισμό του 2017, το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπε την ανάπτυξη για φέτος στο 2,7%, ενώ στην ίδια ακριβώς εκτίμηση συμφωνούσε και η στις χειμερινές της προβλέψεις τον Φεβρουάριο φέτος, υπό την προϋπόθεση, όμως, της έγκαιρης ολοκλήρωσης της δεύτερης ς. Τελικά, η έκλεισε με καθυστέρηση και οι προβλέψεις της, όσο και της ς, αναθεωρήθηκαν κατά 1%, μέσα σε ένα χρόνο. Κάτι που θέτει ερωτήματα για τη συνέχεια, καθώς αν δεν επιτευχθεί ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης θα εκτροχιαστεί και το δημοσιονομικό σενάριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χτυπά και αυτή τη φορά καμπανάκι ότι οι εκτιμήσεις της δεν είναι χωρίς προϋποθέσεις. Προειδοποιεί ότι βασίζονται στο δεδομένο ότι όχι μόνο η αξιολόγηση, αλλά το συνολικά θα κλείσει ομαλά. «Οι προβλέψεις», σημειώνει το κείμενο της Κομισιόν «προϋποθέτουν ότι θα υπάρξει μια ομαλή ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος και ένα τακτικό κλείσιμο του προγράμματος στήριξης το 2018.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση