Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στο 1,6% από 2,1% χαμηλώνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη η Ε.Ε.
Στο 1,6% από 2,1% χαμηλώνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη η Ε.Ε.

Στο 1,6% από 2,1% χαμηλώνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη η Ε.Ε.

Κατά μισή ποσοστιαία μονάδα χαμήλωσε την εκτίμησή της για την φέτος στην η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις φθινοπωρινές της προβλέψεις, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθεί στο 1,6%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψής της, την άνοιξη, για 2,1%.

Στο 1,6%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψής του για 1,8%, χαμήλωσε τον πήχυ των εκτιμήσεών του για την φέτος και το υπουργείο Οικονομικών, με πρόσφατο υπηρεσιακό έγγραφό του, που κοινοποίησε στις .

Ενα χρόνο πριν, στον προϋπολογισμό του 2017, το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπε την ανάπτυξη για φέτος στο 2,7%, ενώ στην ίδια ακριβώς εκτίμηση συμφωνούσε και η στις χειμερινές της προβλέψεις τον Φεβρουάριο φέτος, υπό την προϋπόθεση, όμως, της έγκαιρης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Τελικά, η έκλεισε με καθυστέρηση και οι προβλέψεις της, όσο και της κυβέρνησης, αναθεωρήθηκαν κατά 1%, μέσα σε ένα χρόνο. Κάτι που θέτει ερωτήματα για τη συνέχεια, καθώς αν δεν επιτευχθεί ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης θα εκτροχιαστεί και το δημοσιονομικό σενάριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χτυπά και αυτή τη φορά καμπανάκι ότι οι εκτιμήσεις της δεν είναι χωρίς προϋποθέσεις. Προειδοποιεί ότι βασίζονται στο δεδομένο ότι όχι μόνο η , αλλά το συνολικά θα κλείσει ομαλά. «Οι προβλέψεις», σημειώνει το κείμενο της «προϋποθέτουν ότι θα υπάρξει μια ομαλή ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος και ένα τακτικό κλείσιμο του προγράμματος στήριξης το .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση