Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στις μονάδες εκστρατείας απευθείας οι νεοσύλλεκτοι
Στις μονάδες εκστρατείας απευθείας οι νεοσύλλεκτοι

Στις μονάδες εκστρατείας απευθείας οι νεοσύλλεκτοι

Απευθείς στις μονάδες εκστρατείας θα κατατάσσονται από την επόμενη σειρά κατάταξης του Στρατού Ξηράς τον ερχόμενο Μάρτιο (Β΄ ΕΣΣΟ) οι , σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό στο υπουργείο ς Aμυνας. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι ο σχεδιασμός δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ωστόσο το υπουργείο ς Aμυνας είναι έτοιμο, εκτός απροόπτου, να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι δεν θα παρουσιάζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης που υπάρχουν ανά την Ελλάδα, αλλά θα κατευθύνονται απευθείας στις περιοχές ευθύνης μειζόνων σχηματισμών (Σημεία Υποδοχής). Εκεί θα τους παρέχεται ο απαραίτητος ιματισμός και και θα αναχωρούν για τις μονάδες εκστρατείας οι οποίες και θα αναλαμβάνουν την εκπαίδευσή τους. Οι συγκεκριμένες αφορούν τον Στρατό Ξηράς, στον οποίο υπηρετεί η συντριπτική πλειονότητα των στρατευσίμων. Για την Πολεμική Αεροπορία θα παραμείνει σε λειτουργία ως τέτοια η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην . Οι κληρωτοί του Πολεμικού Ναυτικού δεν θα παρουσιάζονται πλέον στο στρατόπεδο «Κανελλόπουλος» στον Σκαραμαγκά, αλλά στον Πόρο.

Οι που πρότειναν τα επιτελεία φαίνεται ότι έχουν εγκριθεί επί της αρχής από το υπουργείο Εθνικής Aμυνας. Βάσει των υφιστάμενων σχεδιασμών θα δημιουργηθούν περίπου 20 Σημεία Υποδοχής ανά την επικράτεια, με λογική αμιγώς επιχειρησιακή, δηλαδή την ενίσχυση των μονάδων που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές, κυρίως στον Eβρο και τα . Ο σχεδιασμός δεν είναι νέος, ωστόσο λόγω του πολιτικού κόστους το οποίο εμπεριέχει, δεν υλοποιούνταν. Αρχικά σχεδιαζόταν σταδιακή μείωση των Κέντρων Εκπαίδευσης και η ταχεία προώθησή του αντικατοπτρίζει τρεις βασικές ανάγκες: Πρώτον, τη στελέχωση των παραμεθόριων μονάδων. Αρκετές λειτουργούν με οριακό ποσοστό επάνδρωσης. Δεύτερον, την «απελευθέρωση» αξιωματικών και υπαξιωματικών του Στρατού από ελάχιστα παραγωγικές (επιχειρησιακά) δραστηριότητες.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση