Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στον πορθμό του Ευρίπου προσέκρουσε φορτηγό πλοίο
Στον πορθμό του Ευρίπου προσέκρουσε φορτηγό πλοίο

Στον πορθμό του Ευρίπου προσέκρουσε φορτηγό πλοίο

Στον πορθμό του Ευρίπου προσέκρουσε φορτηγό πλοίο που επρόκειτο ν μετφέρει κάρβουνο στις τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ στο Βόλο.Πρόκειται για το το οποίο σήμερα στις 12.30 τα ξημερώματα προσέκρουσε στον πορθμό του Ευρίπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας ενημερώθηκε σήμερα τα ξημερώματα ότι το , με οκταμελές πλήρωμα και έμφορτο με κάρβουνο, προσέκρουσε, κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της ς Πορθμού Ευρίπου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με την πρωραία αριστερή πλευρά επί της Βοιωτικής Ακτής.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση της λας της πρωραίας ς του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, πλην υλικών ζημιών επί της Βοιωτικής πλευράς και ειδικότερα επί των σημείων της πρόσκρουσης, ενώ το φορτηγό – πλοίο συνέχισε την πορεία του προς το βόρειο λιμένα Χαλκίδας, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς.

Από το Κεντρικό Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 56χρονος και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση