Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στον πορθμό του Ευρίπου προσέκρουσε φορτηγό πλοίο
Στον πορθμό του Ευρίπου προσέκρουσε φορτηγό πλοίο

Στον πορθμό του Ευρίπου προσέκρουσε φορτηγό πλοίο

Στον πορθμό του Ευρίπου προσέκρουσε πλοίο που επρόκειτο να μεταφέρει κάρβουνο στις τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ στο Βόλο.Πρόκειται για το πλοίο «ΜΑΔΑΡΕΣ» το οποίο σήμερα στις 12.30 τα ξημερώματα προσέκρουσε στον πορθμό του Ευρίπου.

Σύμφωνα με του Υπουργείου, η Λιμενική Αρχή ς ενημερώθηκε σήμερα τα ξημερώματα ότι το , με οκταμελές πλήρωμα και έμφορτο με κάρβουνο, προσέκρουσε, κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με την πρωραία αριστερή πλευρά επί της Βοιωτικής Ακτής.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση της λαμαρίνας της πρωραίας μάσκας του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, πλην υλικών ζημιών επί της Βοιωτικής πλευράς και ειδικότερα επί των σημείων της πρόσκρουσης, ενώ το φορτηγό – πλοίο συνέχισε την πορεία του προς το βόρειο λιμένα ς, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς.

Από το Κεντρικό Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 56χρονος ρχος και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση