Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στις 29 Νοεμβρίου οι πρώτοι 8 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Στις 29 Νοεμβρίου οι πρώτοι 8 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Στις 29 Νοεμβρίου οι πρώτοι 8 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Η αυλαία για την ηλεκτρονική αναμένεται να ανοίξει με τους πρώτους οκτώ πλειστηριασμούς που έχουν εγγραφεί στο την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικολάου Τόσκα με μέλη του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων.

Στη συμφωνήθηκε, κατά τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου, αλλά και εφεξής, να υπάρχει εποπτεία της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ ο κ. Κοντονής δεσμεύθηκε για τη νομοθετική των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και τα οποία απαιτούν τροποποίηση του ποινικού κώδικα. Συγκεκριμένα θα θεσμοθετηθεί:

• Η αυτεπάγγελτη δίωξη –και όχι η δίωξη κατ' έγκληση όπως ισχύει σήμερα– όσων διαπράττουν το αδίκημα της ς ή της διατάραξης της οικιακής ς εις βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς.

• Η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία ς, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με .

Οι συμβολαιογράφοι θα κληθούν στη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Νοεμβρίου να επανεξετάσουν το θέμα της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς, με βάση τα νέα και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση για την προστασία τoυς. Σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση, σημειώνεται επίσης ότι συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του συμβολαιογραφικού συλλόγου και των συναρμόδιων υπουργείων, η οποία θα υποβάλει προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών. Στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας θα συζητηθούν θέματα όπως η λειτουργία και διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, καθώς και επιμέρους αιτήματα και τεχνικά ζητήματα, όπως αυτό της ψηφιακής υπογραφής υποψήφιων πλειοδοτών για τον έλεγχο της δικαιοπρακτικής τους ικανότητας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση