Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στις 29 Νοεμβρίου οι πρώτοι 8 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Στις 29 Νοεμβρίου οι πρώτοι 8 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Στις 29 Νοεμβρίου οι πρώτοι 8 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Η αυλαία για την ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει με τους πρώτους οκτώ που έχουν εγγραφεί στο την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικολάου Τόσκα με μέλη του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, κατά τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου, αλλά και εφεξής, να υπάρχει εποπτεία της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ ο κ. Κοντονής δεσμεύθηκε για τη νομοθετική ρύθμιση των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και τα οποία απαιτούν τροποποίηση του ποινικού κώδικα. Συγκεκριμένα θα θεσμοθετηθεί:

• Η αυτεπάγγελτη –και όχι η κατ’ έγκληση όπως ισχύει σήμερα– όσων διαπράττουν το αδίκημα της απειλής ή της διατάραξης της οικιακής ειρήνης εις βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν .

• Η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Οι συμβολαιογράφοι θα κληθούν στη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Νοεμβρίου να επανεξετάσουν το θέμα της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς, με βάση τα νέα δεδομένα και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η για την προστασία τoυς. Σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση, σημειώνεται επίσης ότι συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του συμβολαιογραφικού συλλόγου και των συναρμόδιων υπουργείων, η οποία θα υποβάλει προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών. Στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας θα συζητηθούν θέματα όπως η λειτουργία και διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, καθώς και επιμέρους αιτήματα και τεχνικά ζητήματα, όπως αυτό της ψηφιακής υπογραφής υποψήφιων πλειοδοτών για τον έλεγχο της δικαιοπρακτικής τους ικανότητας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

  • Στα "κόκκινα" ο #υδράργυρος #υδράργυρος - https://t.co/pxt6tJsiYP -

  • Μετεγγραφή Ντουάρτε Βαλέντε στον Ολυμπιακό Βόλου #ΝτουάρτεΒαλέντε - https://t.co/hBKb9m129T -

"Αλιεύοντας" την είδηση