Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στις 16 Απριλίου ο Πάπας στην Λέσβο
Στις 16 Απριλίου ο Πάπας στην Λέσβο

Στις 16 Απριλίου ο Πάπας στην Λέσβο

ια το Σάββατο 16 Απριλίου ορίσθηκε, τελικώς, η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Λέσβο, όπως αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Βατικανό.

Στο σχετικό ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας υπογραμμίζεται:

«Αποδεχόμενος τις προσκλήσεις της Α.Θ Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Αυτού Αγιότης, ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στη Λέσβο το Σάββατο 16 Απριλίου . Ο Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. και η Α.Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, θα συναντήσουν τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί».

Πρόκειται για ιστορικής σημασίας συνάντηση, η οποία θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Λίγες ώρες μετά τη της επίσκεψης των θρησκευτικών ηγετών, το έκανε γνωστό ότι και ο πρωθ θα συμμετάσχει στη συνάντηση.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου γνωστοποιήθηκε στις 5 Απριλίου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο από τον κ. Ιερώνυμο. Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον Μάρτιο η ΔΙΣ προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και τους επικεφαλής των Ορθοδόξων και άλλων Εκκλησιών, για το προσφυγικό, στον κ. Ιερώνυμο μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου να επισκεφθεί την με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την παύση των πολεμικών συγκρούσεων στη Μεσόγειο και στη Μέση που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες και έχουν προκαλέσει τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων.

Η Ιερά Σύνοδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του υ, εφόσον πρόκειται για μια ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Ετσι, πρότεινε η επίσκεψη να γίνει σε στη Λέσβο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση