Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στις 112.000 ευρώ το κόστος της «Επιτροπής Αλήθειας»
Στις 112.000 ευρώ το κόστος της «Επιτροπής Αλήθειας»

Στις 112.000 ευρώ το κόστος της «Επιτροπής Αλήθειας»

Με επιθέσεις στον πρωθυπουργό, τους δημοσιογράφους και όλους όσοι ασκούν κριτική στο έργο της, συνόδευσε την Παρασκευή η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής, την παρουσίαση, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Κοινοβούλιο, του ως τώρα έργου της λεγόμενης «Επιτροπής Αλήθειας».

Τα νέα στοιχεία, πέραν δηλαδή των επαναλήψεων γνωστών απόψεων και θεωριών της ιδίας και των μελών της Επιτροπής, είναι πως η Επιτροπή κατέληξε στο «προκαταρκτικό πόρισμα» περί του «παρανόμου και απεχθούς» χαρακτήρα του χρέους χωρίς να έχει στοιχεία από Υπουργεία και άλλους επίσημους κρατικούς φορείς.

Καθώς και ότι για την όποια λειτουργία της το κόστος ανήλθε, σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιών της Βουλής –τις οποίες η κυρία Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε- στις χιλιάδες ευρώ.

Η απερχόμενη Πρόεδρος ειδικότερα είπε ότι το υλικό επί του οποίου διαμορφώθηκαν τα έως τώρα συμπεράσματα της Επιτροπής ήταν δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί παλαιότερα στο Κοινοβούλιο, στα πρακτικά του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και σε ακροάσεις προσώπων, από τις οποίες δεν προέκυψαν άγνωστα έως τότε στοιχεία.

Σε άλλο σημείο της εκδήλωσης, σε αίθουσα που ήταν γεμάτη από χειροκροτητές της, η απερχόμενη Πρόεδρος είπε ότι η Επιτροπή θα λειτουργήσει και με άλλους τρόπους –χωρίς να τους ανακοινώσει- στην περίπτωση που κατά την νέα περίοδο αποφασιστεί να μην συνεχιστεί το έργο της με εντολή του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ερωτηθείσα πώς θα σχολίαζε τυχόν επιλογή του διαδόχου της να αλλάξει τη σημερινή σύνθεση της Επιτροπής, η κα Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως η σύνθεση είναι γνωστή και δεν προβλέπεται αλλαγή της. Ωστόσο η ίδια, κατά την ανακοίνωση της συγκρότησης προ μηνών, δήλωνε:

«Η Επιτροπή είναι ανοιχτή. Αυτό σημαίνει και αυτό καταγράφεται και στην συγκρότησής της. Μισό λεπτό να τη βρω για του λόγου το αληθές, γιατί μου αρέσει πάντοτε να τεκμηριώνω αυτά που λέω. Είπαμε, λοιπόν, ότι: «Η Επιτροπή θα συγκροτηθεί και θα στελεχωθεί με ειδική πράξη της Προέδρου της Βουλής. Η συγκρότηση δύναται να τροποποιείται κατά τη διάρκεια των εργασιών λειτουργίας της Επιτροπής σύμφωνα με τις ανάγκες της Επιτροπής». Έχει αναρτηθεί στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια από τις 4 Απριλίου, από το Σάββατο, είναι η της συγκρότησής της».
Ως ένοχο εσχάτης προδοσίας χαρακτήρισε ουσιαστικά χθες τον πρωθυπουργό η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη σύναψη του τρίτου μνημονίου. Αυτό έγινε σε εκδήλωση που προσέλαβε επ’ ολίγον και το χαρακτήρα συνέντευξης Τύπου τη απερχόμενης Προέδρου της Βουλής, θέμα της οποίας ήταν η παρουσίαση των έως τώρα αποτελεσμάτων της λεγόμενης Επιτροπής Αλήθειας Χρέους.

Τέλος, σημείωσε ότι ισχύει και σήμερα η γνωστή από ετών θέση της ότι όσοι συνυπογράφουν μνημόνια είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση και συνεργασία Χρ. Τριαντόπουλου με αγρότες στα #Κανάλια για την καλλιέργεια αμυγδάλου… - https://t.co/eVAVy0CXz3 -

  • Άγριο #μακελειό στο #Τέξας με 21 θύματα σε σχολείο #ΗΠΑ #μακελειό #Τέξας - https://t.co/xDFP1wGNWT -

  • Σχολεία: Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές #ΔημοτικάΣχολεία - https://t.co/cFl0UVCp5K -

"Αλιεύοντας" την είδηση