Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Στήριξη της ιατρικής ικανότητας σε εγκαταστάσεις υποδοχής μεταναστών
Στήριξη της ιατρικής ικανότητας σε εγκαταστάσεις υποδοχής μεταναστών

Στήριξη της ιατρικής ικανότητας σε εγκαταστάσεις υποδοχής μεταναστών

Σήμερα, η Επιτροπή θα διαθέσει 25 εκατομμύρια στην Ελλάδα στο πλαίσιο του μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη της ιατρικής ικανότητας σε εγκαταστάσεις υποδοχής μεταναστών που ζουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα .

Η χρηματοδότηση αυτή θα ενισχύσει τις ιατρικές υποδομές στα κέντρα υποδοχής και θα στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία στις κοινότητες υποδοχής στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν αυξημένη ζήτηση λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

 Σχετικά με την εν λόγω επιχορήγησης, ο για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε: «Το να είναι κανείς Ευρωπαίος σημαίνει να προστατεύει τους πλέον ευάλωτους. Με τη σημερινή χρηματοδότηση βοηθούμε τις κοινότητες μεταναστών και υποδοχής στην Ελλάδα να βελτιώσουν την σε υγειονομική περίθαλψη για όλους, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.»

 Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιούανσον δήλωσε: «Ο ιός είναι ο κοινός εχθρός μας. Γνωρίζουμε ότι πλήττει δυσανάλογα τις ευάλωτες κοινότητες. Αυτή η πρόσθετη στήριξη θα βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να προστατεύσουν καλύτερα τα άτομα που διαμένουν στα κέντρα υποδοχής, καθώς επίσης θα αποσυμφορήσει τις υφιστάμενες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.»

 Η χρηματοδότηση θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου λοίμωξης, στην ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία, στην παροχή βοήθειας στις αρχές κατά τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων και στην παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής βοήθειας και, τέλος, στην παροχή αποτεφρωτήρων βιοϊατρικών αποβλήτων, καθώς και μονάδων απομόνωσης και καραντίνας.

Η στήριξη αυτή προστίθεται στα 8 εκατομμύρια που παρέχονται από το , Μετανάστευσης και Ένταξης για την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού στα του Αιγαίου, όπου βρίσκονται τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης.

 Στήριξη παρέχεται επίσης στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος PHILOS II, που χρηματοδοτείται από το ελληνικό εθνικό πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (με συνεισφορά της ΕΕ ύψους 37,5 εκατ. ευρώ), το οποίο, μεταξύ άλλων, επικεντρώνεται στην ιατρικού προσωπικού και στην αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης στα κέντρα υποδοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση