Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στην ίδια «γραμμή» Ανθιμος και Τσαρουχά για Σκοπιανό: «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα»
Στην ίδια «γραμμή» Ανθιμος και Τσαρουχά για Σκοπιανό: «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα»

Στην ίδια «γραμμή» Ανθιμος και Τσαρουχά για Σκοπιανό: «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα»

Το μήνυμ ότι η «Μκεδονία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία» έδωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας κατά την τελετή του αγιασμού των υδάτων και λίγο πριν τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Θερμαϊκό. «Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους, σεβόμεθα τις απόψεις των άλλων όταν είναι συμφέρουσες για αυτούς, αλλά όχι μόνο γι αυτούς, αλλά πρέπει να είναι προηγουμένως και για μας» ανέφερε ο κ. Άνθιμος και προσέθεσε «είμεθα διατεθειμένοι να την υπερασπιστούμε (σσ τη Μακεδονία) με τρόπους ειρηνικούς, μέσα στα πλαίσια που καθορίζονται από τις συνεννοήσεις και τις συμφωνίες που κάνουν τα μεγάλα κράτη, αλλά που κατά επανάληψη δεν θα αλλάζει ότι Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία και Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα». Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στα για το θέμα της Μακεδονίας εξέφρασε την ότι θα πρέπει να γίνει ένα συλλαλητήριο από την Εκκλησία της Ελλάδος και ότι η και τα πολλά δεν βοηθούν την επιτυχία του θέματος.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία εκπροσώπησε την στην τελετή του αγιασμού των υδάτων, έδωσε και αυτή το μήνυμα ότι «η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

«Είναι αλήθεια ότι το έρχεται από το παρελθόν, είναι αυτό ένα από τα που απασχολούν τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Είμαστε σε μία διαπραγμάτευση η οποία φαίνεται ότι κάνει βήματα. Εμείς οι , και ο Πάνος ο Καμμένος, και ως αρχηγός του κόμματος αλλά και ως υπουργός Άμυνας, και εγώ η ίδια ως υπουργός Μακεδονίας Θράκης πιστεύουμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα αυτό για δικούς του σκοπούς, και επομένως θα δώσουμε τη μάχη μας» δήλωσε η κ. Κόλλια Τσαρουχά. Παράλληλα ευχήθηκε να πάνε όλα καλά, τονίζοντας ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο υπάρχουν ακόμα πολιτικές δυνάμεις οι οποίες πατάνε πάνω σε αυτό το θέμα, προσπαθώντας για μικροπολιτικούς λόγους να δημιουργήσουν τις δικές τους εντυπώσεις. «Η Μακεδονία είναι ελληνική, είναι Ελλάδα. Να είναι ήσυχοι οι πολίτες ότι Μακεδονία, Θράκη και Ορθοδοξία θα είναι μπροστά αυτή τη χρονιά» προσέθεσε η κ. Κόλλια Τσαρουχά.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση