Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στην Αθήνα σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος
Στην Αθήνα σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος

Στην Αθήνα σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος

Η υποδέχεται σήμερα τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης ς, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου στην , καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 1998, και την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας για τη δούκισσα της Κορνουάλης. Όπως έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική πλευρά, η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, έχει σκοπό να τιμήσει τους μακραίω δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και ς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Κάρολος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας στο παρελθόν, στο πλαίσιο ιδιωτικών επισκέψεων, ενώ διατηρεί στενούς δεσμούς με το ‘Αγιον Όρος, το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές και ειδικότερα τη Μονή Βατοπεδίου.

Επίσης, αρκετές φορές έχει επισκεφθεί ιδιωτικώς τα του Ιονίου, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στη . Εξάλλου, ο του Καρόλου, πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας , έχει γεννηθεί στην Κέρκυρα.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση