Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στην Αθήνα οι νησιώτες
Στην Αθήνα οι νησιώτες

Στην Αθήνα οι νησιώτες

Με σύνθημα «όχι εγκλωβισμένοι άνθρωποι, όχι απελπισμένοι νησιώτες» πραγματοποιείται σήμερα η κινητο εκπροσώπων Λέσβου, Χίου και Σάμου στην

Την ίδια στιγμή, καθώς ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών υποθέσεων και Ιθαγένειας ξεκαθάρισε ότι «η Επιτροπή δεν θεωρεί σκόπιμο στην παρούσα φάση να παρουσιάσει νέα πρόταση μετεγκατάστασης», γίνεται ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί με βάση τα ισχύοντα όλους όσοι έφτασαν στη χ μετά την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης – ς τον Μάρτιο του 2016. Για τις χώρες πάντως που οικειοθελώς θέλουν να υποδεχθούν από την Ελλάδα και την Ιταλία, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει πρόθεση να στηριχθούν από την Επιτροπή.

Ταυτόχρονα, ο κ. Αβραμόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ευρωβουλευτών, τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σκοπεύει να μεταβάλει την πολιτική της σχετικά με τις μεταφορές ς στην Ιταλία και την Ελλάδα βάσει του καθεστώτος του υ», προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε άλλη λύση θα προκύψει μέσα από την αναμόρφωση του κανονισμού του υ. «Η μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου αποτελεί τη μοναδική λύση διαρθρωτικού χαρακτήρα. Επείγει η επίτευξη προόδου στην κατεύθυνση πολιτικής συμφωνίας στο θέμα αυτό».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση