Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα
Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το νόμου για την αυθαίρετη δόμηση, με σκοπό να ψηφιστεί αύριο. Το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου ο ιώργος , υπερασπίστηκε την πληρότητα του σχεδίου, που αφορά και γενικά ζητήματα δόμησης (όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών, η μεταφορά συντελεστή και άλλα), εκτιμώντας ότι «κάνει μια νέα αρχή για το , δίνοντας ένα ξεκάθαρο ότι δεν θα έχουν τύχη οι παραβατικές συμπεριφορές του παρελθόντος».

Ειδικά για το θέμα των αυθαιρέτων, ο υπουργός υποστήριξε ότι το νέο πλαίσιο θα λειτουργήσει προς όφελος των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, με ελαφρύνσεις προστίμων κλπ. Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου, στο νέο πλαίσιο:

α) Εξακολουθούν να ισχύουν οι μειώσεις:

1. για ΑΜΕΑ που καταβάλλουν το 15%-20% του προστίμου ανάλογα με το ποσοστό ς (για 80% και 67%) και το εισόδημα (με ατομικό εισόδημα έως 40.000 ή οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 για την πρώτη περίπτωση και 18.000 ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα για τη δεύτερη περίπτωση).

2. για παλιννοστούντες ομογενείς και πολύτεκ που καταβάλουν το 20% του προστίμου οι πρώτοι και το 20%-50% οι δεύτεροι, ανάλογα με τις περιπτώσεις, π.χ.:

– Τρίτεκνοι με ατομικό εισόδημα έως 25.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ, καταβάλλουν ποσοστό 30% του προστίμου. Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται και για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

– Πολύτεκνοι με ατομικό εισόδημα έως 40.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 80.000 ευρώ, καταβάλλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου.  Πολύτεκνοι με δευτερεύουσα κατοικία (επιφάνεια  μικρότερη των 80 τ.μ.), καταβάλλουν 50% του προστίμου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση