Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα
Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το σχέδιο νόμου για την , με σκοπό να ψηφιστεί αύριο. Το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Σταθάκης, υπερασπίστηκε την πληρότητα του σχεδίου, που αφορά και γενικά ζητήματα δόμησης (όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών, η μεταφορά συντελεστή και άλλα), εκτιμώντας ότι «κάνει μια νέα αρχή για το δομημένο , δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα έχουν τύχη οι παραβατικές συμπεριφορές του παρελθόντος».

Ειδικά για το θέμα των αυθαιρέτων, ο υποστήριξε ότι το νέο πλαίσιο θα λειτουργήσει προς όφελος των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, με ελαφρύνσεις προστίμων κλπ. Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου, στο νέο πλαίσιο:

α) Εξακολουθούν να ισχύουν οι μειώσεις:

1. για ΑΜΕΑ που καταβάλλουν το 15%-20% του προστίμου ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας (για 80% και 67%) και το εισόδημα (με ατομικό εισόδημα έως 40.000 ή οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 για την πρώτη περίπτωση και 18.000 ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα για τη δεύτερη περίπτωση).

2. για παλιννοστούντες ομογενείς και πολύτεκνους που καταβάλουν το 20% του προστίμου οι πρώτοι και το 20%-50% οι δεύτεροι, ανάλογα με τις περιπτώσεις, π.χ.:

– Τρίτεκνοι με ατομικό εισόδημα έως 25.000 ή οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 , καταβάλλουν ποσοστό 30% του προστίμου. Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται και για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

– Πολύτεκνοι με ατομικό εισόδημα έως 40.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 80.000 ευρώ, καταβάλλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου.  Πολύτεκνοι με δευτερεύουσα κατοικία (επιφάνεια  μικρότερη των 80 τ.μ.), καταβάλλουν 50% του προστίμου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση