Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στη Βουλή η συνέχεια με την καταγγελία Τσατάνη
Στη Βουλή η συνέχεια με την καταγγελία Τσατάνη

Στη Βουλή η συνέχεια με την καταγγελία Τσατάνη

Στο κοινοβουλευτικό πεδίο θ δοθεί πλέον η συνέχει της ς – καταγγελίας της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων από τα της αντιπολίτευσης και αίσθηση στο δικαστικό σώμα. Η καταγγελία της εισαγγελέως –είναι η αρχαιότερη στην Εφετών Αθηνών– στρέφεται κατά του υπουργού αποδίδοντάς του ενέργειες παρέμβασης στο έργο της αλλά και διατύπωση εκφοβιστικών εκφράσεων και απειλών. Ο υπουργός με του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, αλλά και με ανακοίνωσή του, αρνείται τα καταγγελλόμενα και δίδει εντελώς διαφορετική εκδοχή από εκείνη που περιγράφεται στην τρισέλιδη – χειρόγραφη αναφορά της εισαγγελέως.

Στο πλευρό του κ. Παπαγγελόπουλου έσπευσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο οποίος και σημείωσε ότι ο αναπλ. υπουργός «έχει την απόλυτη στήριξη από όλους μας και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Η δημοσιο της καταγγελίας – αναφοράς έπεσε σαν στο δικαστικό σώμα καθώς τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπάρχει προηγούμενο καταγγελίας δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού κατά εν ενεργεία υπουργού. Τα καταγγελλόμενα από την εισαγγελέα σχετίζονται, όπως περιγράφει η ίδια, με τον χειρισμό της υπόθεσης του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, την οποία έθεσε στο αρχείο έπειτα από πολύμηνη προκαταρκτική .

Κατά την εισαγγελέα, ο υπουργός τής ζήτησε πιεστικά να παραιτηθεί των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να χειριστεί το θέμα η Διαφθοράς, και σε τηλεφωνικές συνομιλίες που ακολούθησαν διατύπωσε σε βάρος της απειλές και εκφράσεις εκφοβισμού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση