Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στη Βουλή η συνέχεια με την καταγγελία Τσατάνη
Στη Βουλή η συνέχεια με την καταγγελία Τσατάνη

Στη Βουλή η συνέχεια με την καταγγελία Τσατάνη

Στο κοινοβουλευτικό πεδίο θα δοθεί πλέον η συνέχεια της αναφοράς – καταγγελίας της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αίσθηση στο δικαστικό σώμα. Η της εισαγγελέως –είναι η αρχαιότερη στην Αθηνών– στρέφεται κατά του υπουργού αποδίδοντάς του ενέργειες παρέμβασης στο της αλλά και διατύπωση εκφοβιστικών εκφράσεων και απειλών. Ο υπουργός με του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, αλλά και με ανακοίνωσή του, αρνείται τα καταγγελλόμενα και δίδει εντελώς διαφορετική εκδοχή από εκείνη που περιγράφεται στην τρισέλιδη – χειρόγραφη της εισαγγελέως.

Στο πλευρό του κ. Παπαγγελόπουλου έσπευσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. , ο οποίος και σημείωσε ότι ο αναπλ. υπουργός «έχει την απόλυτη στήριξη από όλους μας και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Η δημοσιοποίηση της καταγγελίας – αναφοράς έπεσε σαν κεραυνός στο δικαστικό σώμα καθώς τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπάρχει προηγούμενο καταγγελίας δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού κατά εν ενεργεία υπουργού. Τα καταγγελλόμενα από την εισαγγελέα σχετίζονται, όπως περιγράφει η ίδια, με τον χειρισμό της υπόθεσης του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, την οποία έθεσε στο αρχείο έπειτα από πολύμηνη προκαταρκτική έρευνα.

Κατά την εισαγγελέα, ο υπουργός τής ζήτησε πιεστικά να παραιτηθεί των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να χειριστεί το θέμα η Εισαγγελία Διαφθοράς, και σε τηλεφωνικές συνομιλίες που ακολούθησαν διατύπωσε σε βάρος της απειλές και εκφράσεις εκφοβισμού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση