Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στη Βουλή η συνέχεια με την καταγγελία Τσατάνη
Στη Βουλή η συνέχεια με την καταγγελία Τσατάνη

Στη Βουλή η συνέχεια με την καταγγελία Τσατάνη

Στο κοινοβουλευτικό πεδίο θα δοθεί πλέον η συνέχεια της αναφοράς – καταγγελίας της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αίσθηση στο δικαστικό σώμα. Η καταγγελία της εισαγγελέως –είναι η αρχαιότερη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών– στρέφεται κατά του υπουργού αποδίδοντάς του ενέργειες παρέμβασης στο έργο της αλλά και διατύπωση εκφοβιστικών εκφράσεων και απειλών. Ο με του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, αλλά και με ανακοίνωσή του, αρνείται τα καταγγελλόμενα και δίδει εντελώς διαφορετική εκδοχή από εκείνη που περιγράφεται στην τρισέλιδη – χειρόγραφη αναφορά της εισαγγελέως.

Στο πλευρό του κ. Παπαγγελόπουλου έσπευσε ο Επικρατείας Ν. Παππάς, ο οποίος και σημείωσε ότι ο αναπλ. υπουργός «έχει την απόλυτη στήριξη από όλους μας και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Η δημοσιοποίηση της καταγγελίας – αναφοράς έπεσε σαν κεραυνός στο δικαστικό σώμα καθώς τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπάρχει προηγούμενο καταγγελίας δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού κατά εν ενεργεία υπουργού. Τα καταγγελλόμενα από την εισαγγελέα σχετίζονται, όπως περιγράφει η ίδια, με τον χειρισμό της υπόθεσης του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, την οποία έθεσε στο αρχείο έπειτα από πολύμηνη έρευνα.

Κατά την εισαγγελέα, ο υπουργός τής ζήτησε πιεστικά να παραιτηθεί των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να χειριστεί το θέμα η Εισαγγελία Διαφθοράς, και σε τηλεφωνικές συνομιλίες που ακολούθησαν διατύπωσε σε βάρος της και εκφράσεις εκφοβισμού.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση