Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Στη Βουλή δικογραφία για τυχόν ευθύνες πρώην υφ. Ανάπτυξης σε επιχορήγηση εταιρίας
Στη Βουλή δικογραφία για τυχόν ευθύνες πρώην υφ. Ανάπτυξης σε επιχορήγηση εταιρίας

Στη Βουλή δικογραφία για τυχόν ευθύνες πρώην υφ. Ανάπτυξης σε επιχορήγηση εταιρίας

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης για απιστία, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, αλλά και κατά του διευθυντή του γραφείου του πρώην υφυπουργού Αθανάσιου Σκορδά για ηθική αυτουργία σε απιστία, ασκήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Παράλληλα, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Σκορδά αλλά και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για τη διερεύνηση πιθανών φορολογικών αδικημάτων.

Η  έρευνα, την οποία διενήργησαν οι επίκουρες εισαγγελείς διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου και Πόπη Παπανδρέου κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, αφορά σε επιχορήγηση  στην εταιρεία «Ελληνική Βιομηχανία Ανακύκλωσης ΑΒΕΕ». Η εν λόγω εταιρεία συμμετείχε σε για την ενίσχυση και επέκταση μονάδων για τη διαχείριση των αποβλήτων, πλην όμως – όπως όμως προέκυψε από την έρευνα – αν και έλαβε κρατική επιχορήγηση, δεν προχώρησε στην υλοποίηση της επένδυσης.

Ειδικότερα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν στα 2,5 εκατ. ευρώ με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε ποσοστό 40%. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε πιστοποιήθηκαν συνολικές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, ωστόσο η επένδυση δεν πραγματοποιήθηκε καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των τιμολογίων.

Για το λόγο αυτό το 2010 αποφασίστηκε η αφαίρεση της εταιρείας από το και η της επιχορήγησης που είχε λάβει και στη συνέχεια μετά από διάφορες διαδικαστικές ενέργειες, ο τότε αναπληρωτής Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης, ζήτησε η υπόθεση να διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στις εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ!

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση