Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Στη Βουλή δικογραφία για Παπαντωνίου
Στη Βουλή δικογραφία για Παπαντωνίου

Στη Βουλή δικογραφία για Παπαντωνίου

Μια ακόμα για εξοπλιστικά προγράμματα διαβιβάστηκε χθες το πρωί σε ανακριτή Διαφθοράς μετά την ποινικής δίωξης από τους εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος στελεχών του υπουργείου Αμυνας, το 2003, για κακουργηματική απιστία, ενώ η υπόθεση παίρνει τον δρόμο για τη προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του τότε υπουργού Γιάννου .

Η δίωξη αφορά τη συμφωνία αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη με αφορμή τη Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, στις 12/2/2003, έναντι συμβατικού τιμήματος 381.578.580 , με ανάδοχο τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. και υποκατασκευαστή την THALES NEDERLAND B.V.

Την υπόθεση ερεύνησε, με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, ο επίκουρος εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αντώνης Ελευθεριάνος, που άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων, Σπυρίδωνα Τραυλού και επτά υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΘΑ, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Οι εισαγγελείς κρίνουν πως πρέπει να διαβιβαστούν στη αντίγραφα της δικογραφίας, μέσω της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου , υπουργού Εθνικής Αμυνας κατά τον χρόνο υπογραφής της σύμβασης.

Στη αναφέρεται πως προκλήθηκε ζημία του Δημοσίου εξαιτίας συγκεκριμένων αιτιών-παρατυπιών όπως, μη νόμιμη μείωση της πιστωτικής υποχρέωσης της αντισυμβαλλομένης εταιρείας, με αποτέλεσμα να συνομολογηθούν υπέρ του ελληνικού Δημοσίου αντισταθμιστικά ωφελήματα ονομαστικής αξίας μειωμένης κατά 23 εκατ. , μη αναπροσαρμογή της πιστωτικής υποχρέωσης αντισταθμιστικών ωφελημάτων της εταιρείας THALES NEDERLAND B.V. (απώλεια για το ελληνικό Δημόσιο 10 εκατ. ), μη νόμιμη μείωση της κάλυψης ποσοστού προγραμμάτων υποκατασκευής ή αγοράς από 50% σε 40%, μη νόμιμη πιστωτικού πλεονάσματος στην εταιρεία THALES NEDERLAND B.V., μη νόμιμη συνομολόγηση λοιπών προγραμμάτων αντισταθμιστικών ωφελημάτων (απώλεια 8 εκατ. και 3 εκατ. ευρώ).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση