Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στη Βουλή η δικογραφία για Π. Καμμένο
Στη Βουλή η δικογραφία για Π. Καμμένο

Στη Βουλή η δικογραφία για Π. Καμμένο

Ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την υπόθεση αγοραπωλησίας αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη , θα κληθεί προσεχώς να διερευνήσει η .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση οδεύει προς τη καθώς η Εισαγγελία Διαφθοράς, που διενήργησε τη σχετική , «σκόνταψε» πάνω σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού. Κατόπιν αυτού, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η διαβιβάζεται αμελλητί και χωρίς καμία αξιολόγηση από τις εισαγγελικές αρχές στη Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να εξετάσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Εν προκειμένω, η Βουλή θα κληθεί να διερευνήσει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

 Στο πλαίσιο της ς που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, κλήθηκε να καταθέσει ο φερόμενος ως «μεσάζων» της αγοραπωλησίας του αμυντικού υλικού στη , Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίστηκε, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται κατά πληροφορίες μία μαρτυρική κατάθεση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πώλησης 300.000 βλημάτων τύπου 105 mm στη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ύστερα από σχετική εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Η υπόθεση αφορά διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την πώληση βλημάτων από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία. Το ΥΠΕΘΑ υπέγραψε διακρατική συμφωνία με τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.

Μιλώντας στη Βουλή για την υπόθεση τον περασμένο Νοέμβριο, ο Πάνος Καμμένος είχε υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διακρατικής συμφωνίας, υπογραμμίζοντας ότι ο Β. Παπαδόπουλος δεν ήταν «μεσάζων». Ο κ. Καμμένος είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι επέλεξε να κατασκευάσει ένα σκάνδαλο και υποστήριξε ότι το ζήτημα στηρίχθηκε σε του Ανδρέα Λοβέρδου βάσει αναφοράς ενός αρχου, η οποία όμως δεν υπάρχει.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση