Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στη Βουλή η δικογραφία για Π. Καμμένο
Στη Βουλή η δικογραφία για Π. Καμμένο

Στη Βουλή η δικογραφία για Π. Καμμένο

Ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την υπόθεση αγοραπωλησίας αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία, θα κληθεί προσεχώς να διερευνήσει η .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση οδεύει προς τη καθώς η Διαφθοράς, που διενήργησε τη σχετική έρευνα, «σκόνταψε» πάνω σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού. Κατόπιν αυτού, βάσει του νόμου , η δικογραφία διαβιβάζεται αμελλητί και χωρίς καμία αξιολόγηση από τις εισαγγελικές αρχές στη Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να εξετάσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Εν προκειμένω, η Βουλή θα κληθεί να διερευνήσει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

 Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από την Διαφθοράς, κλήθηκε να καταθέσει ο φερόμενος ως «μεσάζων» της αγοραπωλησίας του αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίστηκε, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται κατά πληροφορίες μία μαρτυρική .

Η διερεύνηση της υπόθεσης πώλησης 300.000 βλημάτων τύπου 105 mm στη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ύστερα από σχετική εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Η υπόθεση αφορά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την πώληση βλημάτων από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία. Το ΥΠΕΘΑ υπέγραψε διακρατική συμφωνία με τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.

Μιλώντας στη Βουλή για την υπόθεση τον περασμένο Νοέμβριο, ο Πάνος Καμμένος είχε υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διακρατικής συμφωνίας, υπογραμμίζοντας ότι ο Β. Παπαδόπουλος δεν ήταν «μεσάζων». Ο κ. Καμμένος είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι επέλεξε να κατασκευάσει ένα σκάνδαλο και υποστήριξε ότι το ζήτημα στηρίχθηκε σε καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου βάσει αναφοράς ενός ταξίαρχου, η οποία όμως δεν υπάρχει.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανοικτή επιστολή ενημέρωσης από την Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα #ΕπιτροπήΔημοτώνΚραυσίδωνα - https://t.co/gJYpkE3pYC -

  • Διακομιδή 11χρονου με #σκωληκοειδίτιδα από την Σκόπελο στο ΑΓΝΒ #σκωληκοειδίτιδα - https://t.co/U8ecShuOUw -

  • Πιλοτικό έργο επανάχρησης δομικών υλικών από εκσκαφές και κατεδαφίσεις - https://t.co/kVJTnsolGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση