Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στη ρύθμιση των 120 δόσεων ελπίζουν χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ
Στη ρύθμιση των 120 δόσεων ελπίζουν χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ

Στη ρύθμιση των 120 δόσεων ελπίζουν χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ

Την ενεργο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ σε έως και 120 δόσεις, αναμένουν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι , προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσβάστακτες επιβαρύνσεις εισφορών και φόρων.

Το 2018 έφερε νέες , που επιβαρύνουν περαιτέρω τους τουλάχιστον 1,4 εκατ. ελεύθερους , αυτοαπασχολούμε και αγρότες, την ίδια στιγμή που περίπου 900.000 εξ αυτών έχουν οι οποίες σωρευτικά ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ.

Οφειλές που, εφόσον έχουν δημιουργηθεί έως το τέλος του 2016 και ανέρχονται σε έως 50.000 ευρώ, μπορούν υπό προϋποθέσεις να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, η οποία αναμένεται να «ανοίξει» εντός Φεβρουαρίου.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, η του Ενιαίου Φορέα έλαβε το προηγούμενο διάστημα απόφαση για έως το τέλος Φεβρουαρίου στην προθεσμία πληρωμής εισφορών που εκκρεμούν από το 2016. Η νέα αυτή έως τις 28/2/2018 αφορά 650.000 δικηγόρους, αγρότες, μηχανικούς και γιατρούς – υγειονομικούς, για τους οποίους η ημερομηνία πληρωμής των εισφορών του 2016 έληγε σήμερα. Ειδικά οι αγρότες, που είναι και η μεγάλη πλειονότητα μεταξύ των 650.000, οφείλουν εισφορές για το 2016 που εκκινούν από τα 535 ευρώ και φτάνουν στα 1.155 ευρώ.

Τόσο οι αγρότες βέβαια, όσο και οι υπόλοιποι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι θα κληθούν από τον Φεβρουάριο κιόλας, όταν και θα λάβουν τα πρώτα ειδοποιητήρια για την πληρωμή εισφορών του Ιανουαρίου 2018 να καταβάλλουν νέες αυξημένες εισφορές, οι οποίες θα υπολογίζονται με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του προηγούμενου έτους, αφού όμως προστεθούν και οι που καταβλήθηκαν. Δηλαδή οι εισφορές του ενός έτους δεν εξαιρούνται από τη βάση υπολογισμού για τις εισφορές του επόμενου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση