Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στη φορολόγηση του τζόγου το ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Στη φορολόγηση του τζόγου το ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Στη φορολόγηση του τζόγου το ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Από τα επιδιώκει η κυβέρνηση να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κενού που θα προκληθεί από τη μη εφαρμογή του με συντελεστή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει τη φορολόγηση του ΚΙΝΟ και συγκεκριμένα για κάθε στήλη που συμπληρώνεται θα καταβάλλεται φόρος που θα ανέρχεται στα 5 λεπτά. Με το μέτρο αυτό υπολογίζεται ότι μπορούν να συγκεντρωθούν περί τα 205 εκατ. ευρώ (παίζονται ετησίως 4,1 δισ. στήλες), καλύπτοντας έτσι σχεδόν τη μισή απώλεια από τη μη εφαρμογή του στις που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Δηλαδή, εκτός από τη φορολόγηση επί των κερδών θα επιβληθεί φόρος για όλους όσοι παίζουν το , ανεξάρτητα από το αν κερδίζουν ή όχι. Οπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, η φορολόγηση του ΚΙΝΟ θα εξετασθεί και από νομικής πλευράς. Επί της ουσίας, θα εξετασθεί η του με το Δημόσιο.

Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που θα αποφασισθούν δε πρόκειται να πλήξουν τα νοικοκυριά και κυρίως τα «λαϊκά» στρώματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να καλυφθεί πλήρως το κενό. Δηλαδή τα 205 εκατ. ευρώ επαρκούν μόνο για τη μη εφαρμογή του μέτρου στα φροντιστήρια, τις σχολές χορού, τα ωδεία κ.λπ. και αναζητείται σχεδόν αντίστοιχο για να αποφευχθεί η εφαρμογή του ΦΠΑ και στα ιδιωτικά .

Στα ισοδύναμα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για να αποφύγει την επιβολή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι η αύξηση του ΦΠΑ στο (μοσχαρίσιο) στο 23% από 13% που είναι σήμερα.

Ωστόσο, αυτό είναι ένα μέτρο που εκ των πραγμάτων θα επιβαρύνει τα νοικοκυριά και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι η φορολόγηση των τυχερών παιγνίων. Γι’ αυτό στο οικονομικό επιτελείο, αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, προσπαθούν να το αποφύγουν, αναζητώντας άλλες πηγές που θα αποφέρουν τα απαραίτητα έσοδα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση