Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στη φορολόγηση του τζόγου το ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Στη φορολόγηση του τζόγου το ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Στη φορολόγηση του τζόγου το ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Από τα τυχερά παιχνίδια επιδιώκει η κυβέρνηση να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κενού που θα προκληθεί από τη μη εφαρμογή του με συντελεστή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει τη φορολόγηση του ΚΙΟ και συγκεκριμένα για κάθε στήλη που συμπληρώνεται θα καταβάλλεται φόρος που θα ανέρχεται στα 5 λεπτά. Με το μέτρο αυτό υπολογίζεται ότι μπορούν να συγκεντρωθούν περί τα 205 εκατ. ευρώ (παίζονται ετησίως 4,1 δισ. στήλες), καλύπτοντας έτσι σχεδόν τη μισή απώλεια από τη μη εφαρμογή του στις επιχειρήσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Δηλαδή, εκτός από τη φορολόγηση επί των κερδών θα επιβληθεί φόρος για όλους όσοι παίζουν το τυχερό παίγνιο, ανεξάρτητα από το αν κερδίζουν ή όχι. Οπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, η φορολόγηση του ΚΙΟ θα εξετασθεί και από νομικής πλευράς. Επί της ουσίας, θα εξετασθεί η σύμβαση του ΟΠΑΠ με το ελληνικό Δημόσιο.

Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που θα αποφασισθούν δε πρόκειται να πλήξουν τα νοικοκυριά και κυρίως τα «λαϊκά» στρώματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να καλυφθεί πλήρως το κενό. Δηλαδή τα 205 εκατ. ευρώ επαρκούν μόνο για τη μη εφαρμογή του μέτρου στα , τις σχολές χορού, τα ωδεία κ.λπ. και αναζητείται σχεδόν αντίστοιχο ποσό για να αποφευχθεί η εφαρμογή του ΦΠΑ και στα ιδιωτικά .

Στα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για να αποφύγει την επιβολή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι η του ΦΠΑ στο (μοσχαρίσιο) στο 23% από 13% που είναι σήμερα.

Ωστόσο, αυτό είναι ένα μέτρο που εκ των πραγμάτων θα επιβαρύνει τα νοικοκυριά και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι η φορολόγηση των τυχερών παιγνίων. Γι' αυτό στο οικονομικό επιτελείο, αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, προσπαθούν να το αποφύγουν, αναζητώντας άλλες πηγές που θα αποφέρουν τα απαραίτητα .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση