Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Στη δημοσιότητα το έγγραφο Σόιμπλε για Grexit
Στη δημοσιότητα το έγγραφο Σόιμπλε για Grexit

Στη δημοσιότητα το έγγραφο Σόιμπλε για Grexit

Στη δημοσιότητα δόθηκε ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο προβλέπει πενταετές Grexit για τη χώρα μας. Το έγγραφο συντάχθηκε στις 10 Ιουλίου και σε αυτό αναφέρεται ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την ελληνική πλευρά κρίνονται ως ανεπαρκείς, καθώς δεν προβλέπουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στον εκσυγχρονισμό της χώρας και την ανάπτυξη σε τομείς όπως η αγορά εργασίας και οι αποκρατικοποιήσεις.

«Για αυτούς τους λόγους δεν μπορούν οι προτάσεις να αποτελέσουν τη βάση για ένα ολοκληρωμένο τριετές πρόγραμμα από τον ESM όπως αιτήθηκε από την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μια καλύτερη και λύση που να περιλαμβάνει το ΔΝΤ στο παιχνίδι» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην .

Μάλιστα όπως δήλωσε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, τα σχέδια αυτά του Σόιμπλε είναι σε πλήρη συνεννόηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα και τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Το θέμα αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η γερμανική εφ στο οποίο αναφέρει ότι οι νέες προτάσεις της Ελλάδας δεν κρίνονται επαρκείς από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα η εφ επικαλείται έγγραφο του ομοσπονδιακού υπουργείου στο οποίο αναφέρεται ότι οι Γερμανοί επεξεργάζονται τα δύο παρακάτω σχέδια:

Το πρώτο είναι η Ελλάδα να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ σε ένα , το οποίο θα πουλά προς αποπληρωμή του χρέους, ενώ το δεύτερο θα ήταν ένα «διάλειμμα» της Ελλάδας από το ευρώ για τουλάχιστον πέντε χρόνια που θα συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους. Στην δεύτερη αυτή περίπτωση, σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται η , η Ελλάδα παραμένει κράτος μέλος της Ε.Ε. και θα λάβει «αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια».

Πάντως, νωρίτερα, το Μέγαρο διέψευσε το δημοσίευμα. «Ποτέ δεν τέθηκε από κανέναν, ούτε από τον Σόιμπλε, στο Eurogroup, θέμα Grexit», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση