Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών
Στη  12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης  το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών

Στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών συμμετέχει στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2015, στις εγκαταστάσεις της Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Στο Περίπτερο 13, στο εκθετήριο 52, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν τις πρόσφατες εκδόσεις του Ινστιτούτου, μεταξύ των οποίων, ξεχωρίζουν οι μεταφράσεις της Ιλιάδας και της Οδύσσειας των Ν. Καζαντζάκη & Ι. Κακριδή σε νέα έκδοση, το βιβλίο του Δ. Ν. Μαρωνίτη, Αναζήτηση και νόστος του Οδυσσέα,
τα δύο νέα βιβλία της σειράς “Παλιότερα κείμενα της νεοελληνικής γραμματείας” (Τ. Μαρκομιχελάκη, [επιμ.], Μανόλης Σκλάβος, Της Κρήτης ο χαλασμός, και A. van Gemert & W. Bakker [επιμ.], Μαρίνος Φαλιέρος, Λόγοι διδακτικοί του πατρός προς τον υιόν), το βιβλίο του Π. Πολίτη, Η γλώσσα της τηλεοπτικής ενημέρωσης, και άλλα.

Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να προμηθευτούν παλαιότερες καταξιωμένες εκδόσεις, όπως
η Νεοελληνική Γραμματική του Μ. Τριανταφυλλίδη και το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής, που συνετέλεσαν στο να τιμηθεί το Ινστιτούτο , τον Δεκέμβριο του 2014, με Χρυσό Μετάλλιο από την Ακαδημία Αθηνών, για την πενηνταπεντάχρονη προσφορά του στη γλώσσα και την παιδεία του ελληνικού λαού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

  • Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων - https://t.co/ytKy4N0i7u -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές στον Αλμυρό από τον Ιανό - https://t.co/joG9zYh7Cl -

"Αλιεύοντας" την είδηση