Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών
Στη  12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης  το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών

Στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι φέτος, το Ινστιτούτο εοελληνικών Σπουδών συμμετέχει στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσλονίκης, που διεξάγεται από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2015, στις εγκαταστάσεις της Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Στο Περίπτερο 13, στο εκθετήριο 52, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν τις πρόσφατες του Ινστιτούτου, μεταξύ των οποίων, ξεχωρίζουν οι μεταφράσεις της Ιλιάδας και της Οδύσσειας των . Καζαντζάκη & Ι. Κακριδή σε νέα έκδοση, το του Δ. Ν. Μαρωνίτη, Αναζήτηση και νόστος του Οδυσσέα,
τα δύο νέα βιβλία της σειράς “Παλιότερα κείμενα της νεοελληνικής γραμματείας” (Τ. Μαρκομιχελάκη, [επιμ.], Μανόλης Σκλάβος, Της Κρήτης ο χαλασμός, και A. van Gemert & W. Bakker [επιμ.], Μαρίνος Φαλιέρος, Λόγοι διδακτικοί του πατρός προς τον υιόν), το του Π. Πολίτη, Η γλώσσα της τηλεοπτικής ς, και άλλα.

Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να προμηθευτούν παλαιότερες καταξιωμένες , όπως
η Νεοελληνική ραμματική του Μ. Τριανταφυλλίδη και το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής, που συνετέλεσαν στο να τιμηθεί το Ινστιτούτο , τον Δεκέμβριο του 2014, με Χρυσό Μετάλλιο από την Ακαδημία Αθηνών, για την πενηνταπεντάχρονη προσφορά του στη γλώσσα και την παιδεία του ελληνικού λαού.

"Αλιεύοντας" την είδηση