Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σταικούρας– Παναγιωτόπουλος: Ο κ. Πολάκης ζήτησε από τον ΕΟΠΥΥ να μεταφέρει τα χρηματικά του διαθέσιμα σε Συνεταιριστικές Τράπεζες.

Σταικούρας– Παναγιωτόπουλος: Ο κ. Πολάκης ζήτησε από τον ΕΟΠΥΥ να μεταφέρει τα χρηματικά του διαθέσιμα σε Συνεταιριστικές Τράπεζες.

Κατά παράβαση του θεσμικού πλαισίου καταγγέλουν πως κινήθηκε ο αναπληρωτής Υγείας κ. Πολάκης τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταικούρας και κ. .

Οι δύο συντονιστές, Οικονομικών υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων αντίστοιχα, αναφέρουν σε κοινή τους πως ο Υπουργός προχώρησε σε μία «ευρηματική» όπως την χαρακτηρίζουν κίνηση , ζητώντας να μεταφερθούν τα χρηματικά διαθέσμιμα του ΕΟΠΠΥ σε Συνεταιριστικές Τράπεζες, καταγγέλοντας τον ότι με αυτή την κίνηση προσπαθεί να ελέγξει την διαχείριση των χρηματικών διαθεσίμων του . Ο κ. Πολάκης ζήτησε.Τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καλούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να μην επιμείνει περαιτέρω στο «ατόπημα» του όπως λένε χαρακτηριστικα.

Ολόκληρη η κοινή εναντίον του κ. Πολακη:

 «Αφού τακτοποίησε όλες τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα στο υπό κατάρρευση Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο “ευρηματικός” Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Πολάκης επιχειρεί τώρα να ελέγξει τη διαχείριση των χρηματικών διαθεσίμων του .Ζητάμε εξηγήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την έγγραφη αξίωση του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας να μεταφέρει ο ΕΟΠΥΥ χρηματικά του διαθέσιμα σε Συνεταιριστικές Τράπεζες κατά παράβαση της σχετικής σύμβασης του Οργανισμού για την ανάθεση της διαχείρισης των χρηματικών διαθεσίμων του σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που βρίσκεται σε ισχύ.Η άνευ προηγουμένου αυτή προτροπή προς το Δ.Σ. του Οργανισμού δεν είναι μόνο αυθαίρετη και άσχετη ως προς την παραγωγή κοινωνικής πολιτικής που περιέργως επικαλείται ο κ. Πολάκης.

Στην ουσία είναι προτροπή προς το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για διάπραξη παράνομης πράξης και εύλογα προξενεί πολλά ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της.Το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την ανάθεση διαχείρισης διαθεσίμων Οργανισμών, όπως ο ΕΟΠΥΥ, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι σαφές και αυστηρό. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη λήψη ς μόνον μετά από δι Δημόσιου Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Και ασφαλώς δεν εξαρτάται από τις προσωπικές επιθυμίες του εκάστοτε Υπουργού, πολιτικού προϊσταμένου του Οργανισμού.Γι' αυτό και το τελευταίο ατόπημα του κ. Πολάκη αποκαλύπτει κάτι βαθύτερο. Έχει να κάνει με την ολοκληρωτική αντίληψη που τον διακατέχει ως προς την εξουσία και τη διαχείρισή της:Αφού είναι εξουσία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, χωρίς να σέβεται δικαίου, χωρίς να τηρεί διαδικασίες, χωρίς να υπολογίζει νομικά κατοχυρωμένες δεσμεύσεις.Τον καλούμε να μην επιμείνει σε αυτό το βαρύτατο θεσμικό του ατόπημα.Επίσης, του συνιστούμε, αντί να ασχολείται με τη μεταφορά των χρηματικών πόρων του Οργανισμού σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της αρεσκείας του, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, οι του οποίου πραγματοποιούν, εδώ και ημέρες, επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων.

Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής δια της μεταφοράς χρηματικών διαθεσίμων του ΕΟΠΥΥ σε Συνεταιριστικές Τράπεζες της αρεσκείας του δεν είναι παρά μια ακόμα φτηνή δικαιολογία για τα αδιέξοδα της διαχειριστικής του ανεπάρκειας».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση