Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σταθάκης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις
Σταθάκης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις

Σταθάκης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις

Την πρόθεση της ς να μην προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις επανέλαβε ο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ιώργος , στη που είχε την Πέμπτη, με τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.

Ο κ. ενημέρωσε τον κ. Κίτμερ για τις προτεραιότητες του υπουργείου δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και στις ιδιωτικές και .

Οπως είπε, ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου είναι η αναζήτηση νέων πηγών ς για τον τομέα των υποδομών. Ενημέρωσε επίσης τον πρέσβη της Βρετανίας ότι η κάνει μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού της νομοθεσίας σχετικά με τη χορήγηση κονδυλίων και επιδοτήσεων.

Αναφορικά με την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, είπε ότι θα επανεξεταστεί και πως παρούσα φάση ο διεθνής οργανισμός παρέχει στη χώρα μας τεχνογνωσία σχετικά με την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά του, ο κ. Κίτμερ παρουσίασε στον κ. Σταθάκη το πλαίσιο των βρετανικών επενδύσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού, των φαρμάκων και των υποδομών.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι διαρθρωτικές μεταρ που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα προσκαλέσουν ουσιαστικά και νέους επενδυτές, τόσο στους παραπάνω τομείς όσο και στον τομέα της ενέργειας.

Πήγη: iefimerida

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση