Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σταθάκης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις
Σταθάκης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις

Σταθάκης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις επανέλαβε ο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, στη που είχε την Πέμπτη, με τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.

Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τον κ. Κίτμερ για τις προτεραιότητες του υπουργείου δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και στις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

Οπως είπε, ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου είναι η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης για τον τομέα των υποδομών. Ενημέρωσε επίσης τον πρέσβη της Βρετανίας ότι η κάνει μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού της νομοθεσίας σχετικά με τη χορήγηση κονδυλίων και επιδοτήσεων.

Αναφορικά με την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, είπε ότι θα επανεξεταστεί και πως παρούσα φάση ο διεθνής οργανισμός παρέχει στη χώρα μας τεχνογνωσία σχετικά με την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά του, ο κ. Κίτμερ παρουσίασε στον κ. Σταθάκη το πλαίσιο των βρετανικών επενδύσεων που έχουν γίνει στην στους τομείς του τουρισμού, των φαρμάκων και των υποδομών.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η θα προσκαλέσουν ουσιαστικά και νέους επενδυτές, τόσο στους παραπάνω τομείς όσο και στον τομέα της ενέργειας.

Πήγη: iefimerida

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση