Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σταθάκης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις
Σταθάκης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις

Σταθάκης: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει νέες ιδιωτικοποιήσεις

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις επανέλαβε ο , Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος , στη που είχε την Πέμπτη, με τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.

Ο κ. ενημέρωσε τον κ. Κίτμερ για τις προτεραιότητες του υπουργείου δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και στις ιδιωτικές και δημόσιες .

Οπως είπε, ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου είναι η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης για τον τομέα των υποδομών. Ενημέρωσε επίσης τον πρέσβη της ς ότι η κυβέρνηση κάνει μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού της νομοθεσίας σχετικά με τη χορήγηση κονδυλίων και επιδοτήσεων.

Αναφορικά με την «εργαλειοθήκη» του , είπε ότι θα επανεξεταστεί και πως παρούσα φάση ο διεθνής οργανισμός παρέχει στη χ μας τεχνογνωσία σχετικά με την αναδιοργάνωση του υ τομέα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά του, ο κ. Κίτμερ παρουσίασε στον κ. Σταθάκη το πλαίσιο των βρετανικών επενδύσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού, των φαρμάκων και των υποδομών.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι διαρθρωτικές που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα προσκαλέσουν ουσιαστικά και νέους επενδυτές, τόσο στους παραπάνω τομείς όσο και στον τομέα της ενέργειας.

Πήγη: iefimerida

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση