Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στάση αναμονής στο Μαξίμου μετά την εκλογή Τραμπ
Στάση αναμονής στο Μαξίμου μετά την εκλογή Τραμπ

Στάση αναμονής στο Μαξίμου μετά την εκλογή Τραμπ

Στην παράδοση συνέχειας στην αμερικανική εξωτερική , η οποία κατά κανόνα δεν επηρεάζεται στις βασικές κατευθύνσεις της από την εκάστοτε αλλαγή ενοίκου στον Λευκό Οίκο, επενδύει η μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Η Αθήνα δηλώνει, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς ς, ότι δεν αιφνιδιάστηκε από την εκλογή Τραμπ και ότι είχε συνυπολογιστεί στις αξιολογήσεις που προηγήθηκαν των αμερικανικών εκλογών ο παράγων αποτυχίας των δημοσκοπήσεων τα τελευταία χρόνια.  Η τοποθέτηση αυτή, ωστόσο, περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα, δεν κρύβει την αγωνία της κυβερνητικής ς για την . Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη πλέον, μεσο-μακροπροθεσμα η στάση της Ουάσιγκτον σε σχέση με το , αλλά και όσον αφορά την ανάδειξη της χώρας μας ως παράγοντα ς στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα σε σχέση με το προσφυγικό, για το οποίο έχει διαφανεί μια τελείως διαφορετική προσέγγιση από τον τόναλντ Τραμπ.

Πλέον, η Αθήνα βιάζεται, προκειμένου να αντλήσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι ο Πρόεδρος Ομπάμα να παραδώσει τη σκυτάλη στον διάδοχό του. Υπό την έννοια αυτή, κυβερνητικοί κύκλοι σπεύδουν να υπογραμμίσουν ότι οι αποφάσεις για το ελληνικό , σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, θα ληφθούν σύντομα, στις 5 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου, προσθέτουν, δεν υποβαθμίζεται από τις τελευταίες εξελίξεις η σημασία της ς Ομπάμα στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι στην κυβέρνηση επικρατεί αμηχανία και στάση αναμονής για τις εξελίξεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση