Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στάση αναμονής στο Μαξίμου μετά την εκλογή Τραμπ
Στάση αναμονής στο Μαξίμου μετά την εκλογή Τραμπ

Στάση αναμονής στο Μαξίμου μετά την εκλογή Τραμπ

Στην συνέχειας στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, η οποία κατά κανόνα δεν επηρεάζεται στις βασικές κατευθύνσεις της από την εκάστοτε αλλαγή ενοίκου στον Λευκό Οίκο, επενδύει η ελληνική μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Η δηλώνει, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς ηγεσίας, ότι δεν αιφνιδιάστηκε από την εκλογή και ότι είχε συνυπολογιστεί στις αξιολογήσεις που προηγήθηκαν των αμερικανικών εκλογών ο παράγων αποτυχίας των δημοσκοπήσεων τα τελευταία χρόνια.  Η τοποθέτηση αυτή, ωστόσο, περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα, δεν κρύβει την αγωνία της κυβερνητικής ηγεσίας για την επόμενη ημέρα. Στην γνωρίζουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη πλέον, μεσο-μακροπροθεσμα η στάση της Ουάσιγκτον σε σχέση με το χρέος, αλλά και όσον αφορά την ανάδειξη της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα σε σχέση με το προσφυγικό, για το οποίο έχει διαφανεί μια τελείως διαφορετική προσέγγιση από τον Ντόναλντ .

Πλέον, η βιάζεται, προκειμένου να αντλήσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι ο Ομπάμα να παραδώσει τη σκυτάλη στον διάδοχό του. Υπό την έννοια αυτή, κυβερνητικοί κύκλοι σπεύδουν να υπογραμμίσουν ότι οι αποφάσεις για το χρέος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, θα ληφθούν σύντομα, στις 5 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου, προσθέτουν, δεν υποβαθμίζεται από τις τελευταίες εξελίξεις η σημασία της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι στην κυβέρνηση επικρατεί αμηχανία και στάση αναμονής για τις εξελίξεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλληλομηνύθηκαν πρώην σύζυγοι - https://t.co/ITS5tOESAF -

  • Κορωνοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι - https://t.co/DK0UhjEXPh -

  • Συνάντηση Καραμανλή με Αγοραστό και Νασιακόπουλο για Αχελώο - https://t.co/qkpRj4n5sk -

"Αλιεύοντας" την είδηση