Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στάση αναμονής από Ουάσιγκτον για το δημοψήφισμα
Στάση αναμονής από Ουάσιγκτον για το δημοψήφισμα

Στάση αναμονής από Ουάσιγκτον για το δημοψήφισμα

Η πρώτη αντίδραση στην Ουάσιγκτον ήταν δυσπιστία. Στις αρχικές πληροφορίες περί δημοψηφίσματος, ο δεν θέλησε να τοποθετηθεί και παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών για το όποιο σχόλιο. Ακόμη και όταν επιβεβαιώθηκε η είδηση, ωστόσο, δεν είχε κάποιο σχόλιο – ούτε άλλωστε και το υπουργείο Οικονομικών, που παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό .

Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επίσης δεν σχολίασαν την είδηση για το , μη θέλοντας να αντιδράσουν προτού συντονισθούν με τη διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν , η οποία βρισκόταν στο για το σημερινό . Ακόμη και αν το τελευταίο δεχθεί να παρατείνει το ευρωπαϊκό για μερικές ημέρες, όπως θα ζητήσει η κυβέρνηση, η πληρωμή προς το Ταμείο θα πρέπει να γίνει κανονικά την Τρίτη, 30 Ιουνίου. Οι κανόνες του δεν προβλέπουν αντίστοιχη καθυστέρηση της δόσης των 1,6 δισ. που καλείται να καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση στο Ταμείο, ενώ η κυρία έχει διαμηνύσει ότι αν δεν γίνει η πληρωμή εντός της ημέρας, θα ενημερώσει αμέσως το εκτελεστικό συμβούλιο ότι η χώρα βρίσκεται σε καθυστέρηση πληρωμών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση