Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σταδιακό Grexit πρότεινε ο Βαρουφάκης το βράδυ του δημοψηφίσματος
Σταδιακό Grexit πρότεινε ο Βαρουφάκης το βράδυ του δημοψηφίσματος

Σταδιακό Grexit πρότεινε ο Βαρουφάκης το βράδυ του δημοψηφίσματος

Σε συνέντευξή του στο βρετνικό περιοδικό New Statesman, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ποκαλύπτει το σχέδιό του για έκδοση παράλληλου νομίσματος (IOU), των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η από το 2012 και αποδέσμευση της απο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την που τα πλήθη γιόρταζαν την επικράτηση του ΟΧι στο της 5ης Ιουλίου, έξι μέλη της κυβέρνησης κλήθηκαν να ψηφίσουν επί του σχεδίου του. Μόνο δύο ψήφισαν υπέρ, όμως. Τέσσερις ψήφισαν κατά και ο κ. Βαρουφάκης δεν μπόρεσε να πείσει τον κ. Τσίπρα. Κατόπιν αυτού, η αποχώρησή του από την κυβέρνηση ήταν αναπόφευκτη.

“Εκείνο το βράδυ η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η επιθυμία του λαού, εκείνο το δυνατό ΟΧΙ, δεν έπρεπε να ενεργοποιήσει το σχέδιό μου” δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του. “Αντιθέτως, έπρεπε να οδηγήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις. Στην των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό μας να δέχεται πως οτιδήποτε συμβεί, οτιδήποτε και να κάνει η άλλη πλευρά, δεν πρέπει να αντιδράσει συγκρουόμενος μαζί τους. Κι αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι σταματάς την …”

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση