Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σταδιακό Grexit πρότεινε ο Βαρουφάκης το βράδυ του δημοψηφίσματος
Σταδιακό Grexit πρότεινε ο Βαρουφάκης το βράδυ του δημοψηφίσματος

Σταδιακό Grexit πρότεινε ο Βαρουφάκης το βράδυ του δημοψηφίσματος

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό New Statesman, ο πρώην Οικονομικών αποκαλύπτει το σχέδιό του για έκδοση παράλληλου νομίσματος (IOU), κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ από το 2012 και αποδέσμευση της Τράπεζας της Ελλάδος απο την .

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την που τα πλήθη γιόρταζαν την επιση του ΟΧι στο της 5ης Ιουλίου, έξι μέλη της ς κλήθηκαν να ψηφίσουν επί του σχεδίου του. Μόνο δύο ψήφισαν υπέρ, όμως. Τέσσερις ψήφισαν κατά και ο κ. δεν μπόρεσε να πείσει τον κ. Τσίπρα. Κατόπιν αυτού, η αποχώρησή του από την ήταν αναπόφευκτη.

“Εκείνο το βράδυ η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η επιθυμία του λαού, εκείνο το δυνατό ΟΧΙ, δεν έπρεπε να ενεργοποιήσει το σχέδιό μου” δήλωσε ο κ. στη συνέντευξή του. “Αντιθέτως, έπρεπε να οδηγήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις. Στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό μας να δέχεται πως οτιδήποτε συμβεί, οτιδήποτε και να κάνει η άλλη πλευρά, δεν πρέπει να αντιδράσει συγκρουόμενος μαζί τους. Κι αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι σταματάς την διαπραγμάτευση…”

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση