Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σταδιακό Grexit πρότεινε ο Βαρουφάκης το βράδυ του δημοψηφίσματος
Σταδιακό Grexit πρότεινε ο Βαρουφάκης το βράδυ του δημοψηφίσματος

Σταδιακό Grexit πρότεινε ο Βαρουφάκης το βράδυ του δημοψηφίσματος

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό New Statesman, ο πρώην Οικονομικών αποκαλύπτει το σχέδιό του για έκδοση παράλληλου νομίσματος (IOU), κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ από το 2012 και αποδέσμευση της Τράπεζας της Ελλάδος απο την .

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την ώρα που τα πλήθη γιόρταζαν την επικράτηση του ΟΧι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, έξι μέλη της κυβέρνησης κλήθηκαν να ψηφίσουν επί του σχεδίου του. Μόνο δύο ψήφισαν υπέρ, όμως. Τέσσερις ψήφισαν κατά και ο κ. δεν μπόρεσε να πείσει τον κ. . Κατόπιν αυτού, η αποχώρησή του από την ήταν αναπόφευκτη.

“Εκείνο το βράδυ η αποφάσισε ότι η επιθυμία του λαού, εκείνο το δυνατό ΟΧΙ, δεν έπρεπε να ενεργοποιήσει το σχέδιό μου” δήλωσε ο κ. στη συνέντευξή του. “Αντιθέτως, έπρεπε να οδηγήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις. Στην των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό μας να δέχεται πως οτιδήποτε συμβεί, οτιδήποτε και να κάνει η άλλη πλευρά, δεν πρέπει να αντιδράσει συγκρουόμενος μαζί τους. Κι αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι σταματάς την …”

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση