Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στα τέλη Ιουνίου τοποθετεί ο Ντάισελμπλουμ την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων
Στα τέλη Ιουνίου τοποθετεί ο Ντάισελμπλουμ την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων

Στα τέλη Ιουνίου τοποθετεί ο Ντάισελμπλουμ την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων

Η πργμτική προθεσμία για την ολο των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά είναι το τέλος του Ιουνίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup ερούν , σε συνέντευξή του προς τον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό RTLZ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν μετατέθηκε προς το μέλλον η προθεσμία ολος των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, με δεδομένη την αδυναμία ολοκληρωσής τους, ως το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής, ο αναφέρει τα εξής: “Βασικά δεν μετέθεσα καμία προθεσμία προς το μέλλον. Το πρόγραμμα παρατάθηκε κατά τέσσερις μήνες, άρα η πραγματική προθεσμία είναι στο τέλος του Ιουνίου. Τότε θα σταματήσει το πρόγραμμα. Δεύτερον, θα αρχίσουμε να δίνουμε , μόνον αφού οι Έλληνες αρχίσουν να εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις. Αυτό δεν συμβαίνει αυτή την στιγμή, άρα το πρόγραμμα έχει σταματήσει. Έχουμε όμως προσπαθήσει να διαπραγματευτούμε εκ νέου, ώστε να φτάσουμε σε μια νέα συμφωνία. Αυτό είναι ακόμη εφικτό. Στις 24 Απριλίου δεν θα το καταφέρουμε, για αυτό τον λόγο πρέπει να συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα, θα χρειαστούμε μερικές επιπλέον εβδομάδες”.

Κληθείς εξάλλου, να σχολιάσει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει “από όλες τις τοπικές αυτοδιοικήσεις να καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους, ώστε να μπορέσουν να εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης” ο Ντάισελμπλουμ σημειώνει τα εξής: “Ναι, είναι αλήθεια ότι πλέον όλοι οι κουμπαράδες στην Ελλάδα έχουν αδειάσει. Ταυτόχρονα, όμως, βλέπω κάποια πρόοδο στις διαβουλεύσεις, άρα αυτός είναι λόγος για λίγη αισιοδοξία. Αυτή την εβδομάδα πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία και να επανεκινήσουμε το πρόγραμμα στήριξης. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι φυσικά ότι όσο περισσότερο συζητάς για τα μέτρα που θα εφαρμόσεις, τόσο περισσότερο χρόνο χάνεις για να τα εφαρμόσεις πραγματικά. Επιπλέον, αρχίζουν να εξαντλούνται πραγματικά τα . Πρέπει πραγματικά να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε”.

Απαντώντας στο ερώτημα αν “έχουν συνειδητοποιήσει οι Έλληνες πραγματικά πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση”, ο Ντάισελμπλουμ αναφέρει τα εξής: “Πιστεύω ότι το αντιλαμβάνονται πολύ καλά. νωρίζουν ότι την στιγμή που δεν μπορείς να εξοφλήσεις τα χρέη σου, θα ακολουθήσει μια τιμωρία. Θέλουμε να αποφύγουμε την αναζωπύρωση του θέματος του Grexit, επειδή και η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα πρέπει να ανήκει εντός της Ευρωζώνης. Εάν το αποδεχτούν αυτό και είναι ορθολογιστές, θα αντιληφθούν ότι πρέπει να συνεργαστούν και να φτάσουν σε μια συμφωνία”.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση