Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στα ύψη η ζήτηση για αγορά κατοικίας σε Μύκονο και Σαντορίνη
Στα ύψη η ζήτηση για αγορά κατοικίας σε Μύκονο και Σαντορίνη

Στα ύψη η ζήτηση για αγορά κατοικίας σε Μύκονο και Σαντορίνη

«Η αγορά εξοχικής κατοικίας στη και στη είναι τέτοια, που ορισμένες φορές νομίζουμε ότι αφορά άλλη χώρα και όχι την ».

Με τη φράση αυτή, μεσίτης που ασχολείται με τον χώρο ήθελε να καταδείξει τη διαφορά που καταγράφεται πλέον ανάμεσα στα δύο δημοφιλέστερα τουριστικά νησιά της χώρας και στην υιπη . Στη και στη η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα υψηλή και αποδίδεται σχεδόν αποκλειστικά στους ενδιαφερόμε από το εξωτερικό, οι οποίοι, μάλιστα, συχνά ευνοούνται και από τη συναλλαγματική ισοτιμία.

Η αποδυνάμωση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο και τη βρετανική στερλίνα έχει καταστήσει την εγχώρια αγορά κατοικίας ιδιαίτερα ελκυστική για τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς αγοραστές, οι οποίοι μπορούν όχι μόνο να επωφεληθούν από την των τιμών πώλησης των εξοχικών κατοικιών κατά μέσο όρο 40%-50% σε σχέση με το 2008, αλλά και από τη σημαντική ενίσχυση (έως 20%) της αγοραστικής τους ς λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Γι' αυτές τις περιπτώσεις αγοραστών, η απόκτηση μιας εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα συνιστά πραγματική ευκαιρία. Ωστόσο, όπως τονίζουν αρμόδιοι παράγοντες, αυτό αφορά κυρίως όσους ενδιαφέρονται για την αγορά κατοικίας με σκοπό ιδία χρήση. Σε αυτήν την περίπτωση, ο κίνδυνος είναι περιορισμένος και οι ευκαιρίες πραγματικές. Έτσι ερμηνεύεται και η στροφή όλο και περισσότερων προς τις πολυτελείς κατασκευές που προσφέρονται, ιδίως στα δύο δημοφιλέστερα νησιά των Κυκλάδων.

Όπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Γιάννης Ξυλάς, διευθύνων σύμβουλος της GEOAXIS και πιστοποιημένος μηχανικός εκτιμητής RICS, «η Μύκονος εξακολουθεί και καταγράφει την υψηλότερη αξία κατοικιών με 2.185 ευρώ/τ.μ. Ακολουθεί η Σαντορίνη με 1.850 ευρώ/τ.μ. και στη συνέχεια η Πάρος με 1.815 ευρώ/τ.μ.». Οι τιμές πώλησης στην Τζια διαμορφώνονται σε 1.700 ευρώ/τ.μ. και στην Κύθνο σε 1.385 ευρώ/τ.μ.

Στη Μύκονο σε περιοχές όπως η παραλία της Ψαρούς και στη Σαντορίνη σε περιοχές όπως το Ημεροβίγλι καταγράφηκαν ζητούμενες τιμές πώλησης μονοκατοικιών με παροχές (πισίνα κ.λπ.) έως 10.000 ευρώ/τ.μ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση