Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Στα ύψη η ζήτηση για αγορά κατοικίας σε Μύκονο και Σαντορίνη
Στα ύψη η ζήτηση για αγορά κατοικίας σε Μύκονο και Σαντορίνη

Στα ύψη η ζήτηση για αγορά κατοικίας σε Μύκονο και Σαντορίνη

«Η εξοχικής κατοικίας στη και στη είναι τέτοια, που ορισμένες φορές νομίζουμε ότι αφορά άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα».

Με τη φράση αυτή, μεσίτης που ασχολείται με τον χώρο ήθελε να καταδείξει τη διαφορά που καταγράφεται πλέον ανάμεσα στα δύο δημοφιλέστερα τουριστικά νησιά της χώρας και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στη και στη η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα υψηλή και αποδίδεται σχεδόν αποκλειστικά στους ενδιαφερόμενους από το , οι οποίοι, μάλιστα, συχνά ευνοούνται και από τη συναλλαγματική ισοτιμία.

Η αποδυνάμωση του σε σχέση με το δολάριο και τη βρετανική στερλίνα έχει καταστήσει την εγχώρια κατοικίας ιδιαίτερα ελκυστική για τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς αγοραστές, οι οποίοι μπορούν όχι μόνο να επωφεληθούν από την πτώση των τιμών πώλησης των εξοχικών κατοικιών κατά μέσο όρο 40%-50% σε σχέση με το 2008, αλλά και από τη σημαντική ενίσχυση (έως 20%) της αγοραστικής τους δύναμης λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις αγοραστών, η απόκτηση μιας εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα συνιστά πραγματική ευκαιρία. Ωστόσο, όπως τονίζουν αρμόδιοι παράγοντες, αυτό αφορά κυρίως όσους ενδιαφέρονται για την αγορά κατοικίας με σκοπό ιδία χρήση. Σε αυτήν την περίπτωση, ο κίνδυνος είναι περιορισμένος και οι ευκαιρίες πραγματικές. Έτσι ερμηνεύεται και η στροφή όλο και περισσότερων προς τις πολυτελείς κατασκευές που προσφέρονται, ιδίως στα δύο δημοφιλέστερα νησιά των Κυκλάδων.

Όπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Γιάννης Ξυλάς, διευθύνων σύμβουλος της GEOAXIS και πιστοποιημένος μηχανικός εκτιμητής RICS, «η Μύκονος εξακολουθεί και καταγράφει την υψηλότερη αξία κατοικιών με 2.185 /τ.μ. Ακολουθεί η Σαντορίνη με 1.850 /τ.μ. και στη συνέχεια η Πάρος με 1.815 ευρώ/τ.μ.». Οι πώλησης στην Τζια διαμορφώνονται σε 1.700 ευρώ/τ.μ. και στην Κύθνο σε 1.385 ευρώ/τ.μ.

Στη Μύκονο σε περιοχές όπως η παραλία της Ψαρούς και στη Σαντορίνη σε περιοχές όπως το Ημεροβίγλι καταγράφηκαν ζητούμενες πώλησης μονοκατοικιών με παροχές (πισίνα κ.λπ.) έως 10.000 ευρώ/τ.μ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση