Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Στα ίχνη του συντάκτη
Στα ίχνη του συντάκτη

Στα ίχνη του συντάκτη

Ποιος οργάνωσε τη μαζική αντιγραφή στο Πανεπιστήμιο Πατρών; Ποιος ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων στην υπόθεση που προκάλεσε πολιτική θύελλα και πληθώρα σχολίων στα ΜΜΕ;

Η επιβολή ποινής προς τους 106 φοιτητές που κατέθεσαν την ίδια εργασία στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα» του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, είναι ένα γεγονός που θα μπορούσε να «κλείσει» το θέμα που δημοσιοποίησε η «Κ».

Ωστόσο, καθηγητές του ιδρύματος που μίλησαν χθες στην «Κ» δηλώνουν ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα του ιδρύματος -και μέσω της Συγκλήτου- θα πρέπει να διερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα, καθώς εγείρεται θέμα ακαδημαϊκής τάξης. Πόσο μάλλον που ευρύτερα πλήττεται το κύρος των πτυχίων. Αλλωστε, η έρευνα για την υπόθεση έχει προχωρήσει.

Ειδικότερα, ο συγγραφέας της επίμαχης εργασίας φέρεται να είναι φοιτητής του ιδρύματος που έχει καλή γνώση των Μαθηματικών. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» αρχικά εξετάστηκε η περίπτωση ο συντάκτης της έρευνας να ανήκει στο σχετικό τμήμα, ωστόσο το σενάριο αυτό μάλλον αποκλείεται. Αντίθετα, τα δεδομένα από τα ηλεκτρονικά αρχεία ενισχύουν την ότι η εργασία συντάχθηκε από φοιτητή του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο οποίος έχει σπουδάσει και θετικές επιστήμες.

Ενα ακόμη προς διερεύνηση ζήτημα είναι εάν ο συντάκτης της εργασίας έλαβε χρήματα και μέσω από ποιο δίκτυο συνέβη αυτό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογα με τη δυσκολία του μαθήματος και την έκταση της εργασίας, το κόστος μιας εργασίας ενδέχεται να φθάσει και τα 100 ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση