Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί
Στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί

Στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί

Με στο ενάντια σε οποιαδήποτε ρύθμιση αποσυνδέσει την ιδιοκτησία φαρμακείου από την ιδιότητα του φαρμακοποιού προειδοποιούν οι Ελληνες . Υπενθυμίζουν ότι έχουν «στο πλευρό τους» απόφαση του Ευρωδικαστηρίου του 2009, που απαγορεύει την ιδιοκτησία φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

Το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων συζητήθηκε στην προχθεσινή «μαραθώνια» συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Αιτία, η προβλεπόμενη από το νέο απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, με το επιχείρημα του ανοίγματος της αγοράς, της εισροής νέων κεφαλαίων και της ς νέων θέσεων ς.

Από την πλευρά τους οι υποστηρίζουν ότι μόλις το 3% από τα 150.000 φαρμακεία των ευρωπαϊκών χωρών ανήκουν σε αλυσίδες. Και εκτιμούν ότι η εμπειρία από τις χώρες όπου υπάρχουν αλυσίδες φαρμακείων ή φαρμακεία σε δείχνει ότι ασκούνται πιέσεις για μαζικές πωλήσεις σε συγκεκριμένα σκευάσματα, ότι γεννώνται φαινόμενα καρτέλ για τη χειραγώγηση των τιμών και ότι ασκείται πίεση για της φαρμακευτικής δαπάνης, προκειμένου να αυξηθεί η των αλυσίδων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση