Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί
Στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί

Στα δικαστήρια οι φαρμακοποιοί

Με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενάντια σε οποιαδήποτε ρύθμιση αποσυνδέσει την ιδιοκτησία φαρμακείου από την ιδιότητα του φαρμακοποιού προειδοποιούν οι Ελληνες φαρμακοποιοί. Υπενθυμίζουν ότι έχουν «στο πλευρό τους» απόφαση του Ευρωδικαστηρίου του 2009, που απαγορεύει την ιδιοκτησία φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

Το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων συζητήθηκε στην προχθεσινή «μαραθώνια» συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Αιτία, η προβλεπόμενη από το νέο μνημόνιο απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, με το επιχείρημα του ανοίγματος της αγοράς, της εισροής νέων κεφαλαίων και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι μόλις το 3% από τα 150.000 φαρμακεία των ευρωπαϊκών χωρών ανήκουν σε αλυσίδες. Και εκτιμούν ότι η εμπειρία από τις χώρες όπου υπάρχουν αλυσίδες φαρμακείων ή φαρμακεία σε σούπερ μάρκετ δείχνει ότι ασκούνται πιέσεις για μαζικές πωλήσεις σε συγκεκριμένα σκευάσματα, ότι γεννώνται φαινόμενα καρτέλ για τη χειραγώγηση των τιμών και ότι ασκείται πίεση για αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των αλυσίδων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ν. Κεραμέως: Αναπλήρωση των χαμένων ωρών τις αργίες και τα Σάββατα - https://t.co/B5TJOotUuH -

  • Είκοσι δύο νέα θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/YGhL2yWV4j -

  • Πρόεδρος ΠΕΣΘ: Περαιτέρω ενίσχυση των πληγέντων επιχειρηματιών - https://t.co/tU38Ubv2Ru -

"Αλιεύοντας" την είδηση