Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στα χέρια των εισαγγελέων η νέα λίστα Φαλτσιανί
Στα χέρια των εισαγγελέων η νέα λίστα Φαλτσιανί

Στα χέρια των εισαγγελέων η νέα λίστα Φαλτσιανί

Λεπτομερή στοιχεία με κινήσεις λογαριασμών των καταθετών που βρίσκονται στις λίστες ελληνικού ενδιαφέροντος του περιλαμβάνονται στη νέα λίστα που ο πρώην υπάλληλος της HSBC παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση.

Η νέα λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχει αναλυτικά στοιχεία με τις κινήσεις των λογαριασμών φυσικών προσώπων και εταιρειών, γεγονός που την καθιστά σημαντικό στοιχείο για τις έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων. Οι αναλυτικές κινήσεις των λογαριασμών βρίσκονται στα χέρια του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου, με εντολή του οποίου αρχίζει ο έλεγχός τους και κατά τη διάρκεια των γιορτών. Το κλιμάκιο των οικονομικών εισαγγελέων (Ιωάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη, Γεώργιος Καλούδης, Χρήστος τζούρας), που έχουν αναλάβει τις έρευνες για σε λίστες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, θα επωμιστεί την και των στοιχείων της νέας λίστας.

Η αξία των πρόσθετων στοιχείων της νέας λίστας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελέων, έγκειται στο γεγονός ότι με τις κινήσεις των λογαριασμών που συμπληρώνουν τα ονόματα φυσικών προσώπων και εταιρειών καθίσταται ευχερέστερη η σε βάθος , ενώ αποκαλύπτονται διαδρομές χρημάτων προς διάφορες κατευθύνσεις. Προκειμένου ο έλεγχος της νέας λίστας να προχωρήσει άμεσα, ο έδωσε εντολή στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς Δημ. Παπαγγελόπουλο να ζητήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς ενισχύσεις σε προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή.

Τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συσχετισθούν με προηγούμενες λίστες που διαθέτουν στα χέρια τους οι οικο εισαγγελείς, ενώ παράλληλα προχωρούν οι έρευνές τους για τη λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας, εν αναμονή της νέας νομοθετικής ρύθμισης για τη λεγόμενη «αυτοκαταγγελία». Η επικείμενη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα δώσει κίνητρα να πληρώσουν μειωμένους φόρους και πρόστιμα όσοι είναι στις λίστες, πριν ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές, αποφεύγοντας έτσι τον έλεγχο και τις ποινικές εμπλοκές. Τέλος, από τους οικονομικούς εισαγγελείς θα ζητήσει άμεσα ο αναπληρωτής Διαφθοράς Δημ. τη λίστα με το προσωπικό που εκτιμούν ότι πρέπει να τους διατεθεί και τα υλικοτεχνικά μέσα για να προχωρήσουν άμεσα οι έρευνες. Σχετική εντολή δόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση